اخبار صندوق پژوهش

وزارت علوم، نیازمند تغییرات اساسی

پنجمین پنل از سلسله نشست‌های «گفتمان مدیریت و سیاست‌گذاری نوآوری و فناوری»، هفته گذشته با موضوع « بررسی تطور ذهنیت سیاستگذاران علم و فناوری کشور» با حضور آقایان، دکتر جعفر توفیقی دکتر حسین سالار آملی و دکتر حجت‌الله حاجی‌حسینی برگزار شد.

The post وزارت علوم، نیازمند تغییرات اساسی appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

استقلال مالی دانشگاه – بازی برد برد

با نگاهی به نظر کارشناسان، مطالب رسانه ها و سخنان مسئولان در دهه های اخیر، شاهد مطرح شدن مجموعه ای از مطالبات از دانشگاهها هسیتم که از جمله آنها می توان به بومی سازی علوم انسانی، اسلامی شدن دانشگاه، اهتمام دانشگاه به حل مسائل نظام، تناسب آموزش با نیازهای کشور، تقویت رابطه صنعت و دانشگاه و امثال آن اشاره کرد.

The post استقلال مالی دانشگاه – بازی برد برد appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

دانشگاه آزاد، ظرفیت مازاد

به گزارش سرویس علم و فناوری عیارآنلاین، دومین بسته خبری علمی و فناوری که به مهم ترین رویدادهای این حوزه اختصاص دارد، منتشر شد. در این شماره به بررسی وضعیت دانشگاه هایی که با سرپرست اداره می‌شوند، کد رشته های غیر مجاز دانشگاه آزاد و پیشامدهای این مدت پیرامون موضوع بورسیه ها پرداخته‌ایم.

The post دانشگاه آزاد، ظرفیت مازاد appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

نگاه دولتی، آفتی برای توسعه فناوری

وقتی یک نگاه دولتی در یک صنعت حاکم باشد، خیلی به تجاری سازی اهمیت نمی دهد، چرا که معمولا در این شرایط رقابت وجود ندارد. وقتی حالت انحصار یگانه یا چندگانه وجود دارد، رقابت کم می شود و یا از بین می رود؛ با کاهش رقابت، فناوری بی معنی می شود.

The post نگاه دولتی، آفتی برای توسعه فناوری appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

دوران اسلامی، دوران درخشان علمی ایران در گذشته

پس از تمدن قبل از باستان، تمدن باستان و بعد دوران اسلامی است که درخشان‌ترین دوران ایران گذشته دوران اسلامی بوده چرا که این عهد دوران نبوغ و وفور دانشمند و فلاسفه ایرانی است که ابن سیا و ابوریحان بیرونی میان آن‌ها زبانزد هستند.

The post دوران اسلامی، دوران درخشان علمی ایران در گذشته appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

بودجه پژوهش در گردنه حیرانی

توجه به بودجه پژوهشی کشور از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز جزء شعارها و برنامه‌های اصلی دولت‌ها بوده، اما راه پیموده شده در این خصوص با اشکالات زیادی مواجه بوده است. تحریم‌های نفتی ایران در طی سال‌های اخیر بیش‌ازپیش نشان داد که فناوری یکی از تکیه‌گاه‌هایی است که می‌توان با آن به جنگ اقتصاد متکی به نفت رفت.

The post بودجه پژوهش در گردنه حیرانی appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

آشنایی با دیپلماسی علم و فناوری آمریکا

یکی از مسیر‌هایی که می‌توان بحث‌ها خصوصا بحث‌های جدید را پرو بال داد بررسی تجربیات دیگر کشور‌هاست. در حوزه دیپلماسی علم و فناوری ایالات متحده هم در حوزه ادبیات و هم در حوزه اجرا پیش‌تاز است. و خیلی قبل‌تر از تولید ادبیات درباره آن، در مرحله اجرا آن فعال بوده است.

The post آشنایی با دیپلماسی علم و فناوری آمریکا appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

کشتی دیپلماسی علم و فناوری در قاره سیاه پهلو می‌گیرد

نخستین بسته خبری علمی و فناوری که به مهم ترین رویدادهای این حوزه در طول یک هفته گذشته اختصاص دارد، منتشر شد. در این شماره به موضوعات معافیت‌های مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان، سفر کمیسیونر علوم و فناوری اتحادیه آفریقا به ایران و معضل پایان‌نامه فروشی پرداخته می‌شود.

The post کشتی دیپلماسی علم و فناوری در قاره سیاه پهلو می‌گیرد appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

همکاری‌های علمی و فناوری پلی میان امریکا و کوبا(بخش دوم)

متن زیر مقاله‌ای است که در سایت دیپلماسی علم انجمن امریکایی برای پیشرفت به قلم مارگریت خیمن منتشر شده است. نویسنده در این متن با بهره‌گیری از تجربه همکاری‌های علمی و فناوری میان امریکا و شوروی در زمان جنگ سرد استدلال می‌کند که امریکا اکنون به همکاری‌های علمی و فناوری بیشتر با کوبا نیازمند است.

The post همکاری‌های علمی و فناوری پلی میان امریکا و کوبا(بخش دوم) appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

راهبرد کمک به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک

در صورت آغاز و گسترش کسب مالکیت شرکت‌های دانش‌بنیان تازه تاسيس توسط شركت‌هاي بزرگ‌تر، مي‌توان از افول شركت‌هاي دانش‌بنيان به دليل عدم برخورداري از توانمندي‌هاي غيرفناورانه جلوگيري كرد و زمينه‌ي استفاده از توانمندي‌هاي فناورانه‌ي اين شركت‌ها در جهت نياز كشور را فراهم كرد.

The post راهبرد کمک به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

وقتی وایبر همه چیز می­‌شود

آن چه خوب است کارکرد این شبکه هاست و آن چه بد است اشاعه استفاده از سرویس‌های خارجی. یعنی ما اگر یک سرویس ایرانی خوب داشتیم که با کیفیت خوب این خدمات را ارائه میداد چرا نباید همه مردم از آن استفاده کنند. وقتی سرویس، ایرانی باشد هم امکان نظارت بهتری برای نهادهای امنیتی فراهم است و هم ارزش اقتصادی در کشور ایجاد می‌کند.

The post وقتی وایبر همه چیز می­‌شود appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »