وزارت علوم به حوزه فناوری جدی تر و جامع تر توجه می کند

به گزارش عیارآنلاین، دکتر فرهادی افزود: براساس داده های پایگاه استنادی “اسکوپوس” در نیمه اول سال ۲۰۱۵ ، ایران رتبه نخست علمی  را در بین کشورهای اسلامی منطقه و رتبه دوم کشورهای غیر را به دست آورده است .

فرهادی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه توسعه کمّی آموزش عالی و تولید مقاله های علمی را به اندازه کافی در کشور داشتیم گفت: اکنون نوبت این است که بیش از پیش به حوزه فناوری توجه شود.
وزیر علوم تصریح کرد: لازم است به سمت استفاده از فعالیت های علمی و محصولات دانش بنیان و تولید ثروت از طریق علم حرکت کنیم که این امر در حال پیگیری است.
وی در خصوص وضعیت شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان گفت: شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان  اولین و جامع ترین مرکز  علمی پژوهشی در بین ۳۶ پارک علم و فناوری دیگر درسطح کشور است.
دکتر فرهادی با اشاره به نقش این پارک ها در افزایش اشتغال زایی در کشور بیان داشت: در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بیش از ۵ هزار نفر فارغ التحصیل مقاطع مختلف مستقر هستند که نشانه این است که ۸۰ درصد اعضای این شرکت ها تحصیلات دانشگاهی دارند . این شهرک تاکنون ایده های زیادی داشته که بسیاری از آنها به محصول تبدیل و به فروش رفته ، به گونه ای که گردش مالی آن ۷۰۰ میلیارد تومان است.
دکترفرهادی با اشاره به اینکه ما باید ارتباطات بین المللی، همکاری با پارک های علمی دنیا و مجامع بین المللی مانند یونسکو را جدی تر بگیریم  افزود : باید به سمت دانشگاه های ماموریت گرا حرکت کنیم که محصولات دانشگاه های ما کاربردی باشد.
وی همچنین با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه ، به حوزه ی فناوری بیشتر پرداخته خواهد شد تصریح کرد: ما پیگیر ارتقای امکانات و بودجه به پارک های علمی و فناوری هستیم.
وی با اشاره به کاهش قیمت نفت از اواسط سال گذشته و تاثیر آن در برنامه های دولت و تخصیص بودجه تصریح کرد : بودجه های آموزش عالی و حوزه تحقیقات و فناوری بین ۹۵ تا ۱۰۰ درصد تخصیص یافته است در حالیکه در سال گذشته این تخصیص ۶۸ تا ۷۲ درصد بود.
 دکتر فرهادی درباره اعتبارات دانشگاه ها در سال ۹۴ نیز بیان داشت : بودجه دانشگاه ها به شکل مستقل و غیرمتمرکز است و هر دانشگاه بسته به قدمت، وسعت و مراکز پژوهشی بودجه های متفاوتی دارد که از دو میلیارد تا چندصد میلیارد تومان را شامل می‌شود.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: مجموعه وزارت علوم پیگیر فعالیت های عرصه علوم تحقیقات و فناوری است و در این میان پیشرفت های بخش فناوری با جدیت دنبال می شود و فعالیت های این بخش ها در همین پارک های علم و فناوری متبلور شده است.
وزیر علوم در پایان تاکید کرد : لازم است که بودجه دانشگاه ها ، پژوهشگاه ها و پارک های علمی و فناوری سطح بندی شود.
وی در خصوص میزان اعتبارات پارک های علم و فناوری گفت: اعتبارات این پارک‌ها تنها یک درصد کل بودجه آموزش عالی کشور را تشکیل می‌دهد که در تلاش هستیم با پیگیری های اساسی در برنامه های آینده این رقم به ویژه در برنامه ششم به ۴ تا ۵ درصد افزایش یابد.

The post وزارت علوم به حوزه فناوری جدی تر و جامع تر توجه می کند appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه