صندوق به دنبال نوآوری و شکوفایی می‌رود؟

به گزارش سرویس علم و فناوری عیارآنلاین، بیست و دومین بسته خبری علمی و فناوری که به مهم‌ترین رویدادهای این حوزه اختصاص دارد، منتشر شد. در این شماره به بررسی سه پرونده مهم در هفته گذشته پرداختیم. دیدار دانشجویان با مقام معظم رهبری، بررسی منویات ایشان در مجلس و وزارتخانه و عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی موضوع این پرونده‌ها می‌باشد.

پرونده اول: «۴ ساعت صمیمانه در کنار دانشجویان»

دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب

هفته گذشته رهبر معظم انقلاب در دیداری صریح و صمیمی با بیش از هزار جوان دانشجو، حدود ۴ساعت به دغدغه‌ها، مطالبات، انتقادها و پیشنهادهای آنان گوش دادند و درباره‌ی مسائل مختلفی با آنان سخن گفتند. ایشان در سخنانی دانشجویان را به «عدالت‌خواهی»، «سبک زندگی اسلامی»، «آزادی‌خواهی واقعی و نه غربی»، «رشد علمی»، «کار و تلاش و پرهیز از تنبلی» و «اسلامی شدن دانشگاه‌ها» فراخوانند و این ویژگی ها را از مصادیق آرمان‌خواهی تشکل‌های دانشجویی برشمردند.

پیرو سخنان مقام معظم رهبری در دیدار هفته پیش با دانشجویان و دو هفته گذشته با اساتید دانشگاه و بیان رهنمودهای ایشان، وزیر علوم نیز در این رابطه ضمن تقدیر و تشکر از سخنان رهبری با سخنانی پیرامون رشد علمی و بودجه پژوهشی به تشریح وضعیت این دو موضوع پرداخت.

وی بودجه دانشگاه را به عنوان زیر بنای رشد علمی برشمرد و ابراز داشت برنامه ریزی برای تسریع رشد علمی چند دهه طول می‌کشد. وزیر علوم در خصوص بودجه دانشگاه ها نیز اعلام کرد: «خوشبختانه مقام معظم رهبری با نگاه دقیق و هوشمندانه شان افزایش سهم بودجه پژوهش از تولید ناخالص داخلی را در صدر مطالبات خود در باب علم و فناوری از برنامه ششم توسعه قرار دادند و با تأکید بر ضرورت تسریع در روند طرح آمایش آموزش عالی و دانشگاه ، حساسیت خود را نسبت به پیوند مسائل جامعه و دانشگاه نشان دادند.»

پرونده دوم: «وزیر علوم اینجا نیست!»

بازتاب سخنان رهبر انقلاب در دیدار با اساتید دانشگاه‌های کشور همچنان ادامه دارد و همچنان بورسیه‌ها یکی از پرخبر‌ترین موضوعات است و موجب واکنش نمایندگان مجلس شده است. پس از آن که هفته گذشته رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از تشکیل کمیته ای برای بررسی ۲۲۰ پرونده بورسیه خبر داد قرار شد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در جلسه ای با وزیر علوم به برای اجرایی شدن رهنمودها و منویات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اساتید دانشگاه‌های کشور جلسه‌ای برگزار کنند. اما نه تنها وزیر علوم در جلسه کمیسیون حضور نیافت بلکه اولین جلسه کمیته بررسی ۲۲۰ پرونده بورسیه نیز برگزار نشد. البته در روزهای بعد اولین جلسه این کمیته با تاخیر دو سه روزه برگزار شد و بنا بر گفته رئیس کمیسیون اصل ۹۰ به اخذ تصمیمات مقدماتی بسنده گردید. وی پیش بینی کرد برای بررسی این پرونده‌ها تنها یک جلسه دیگر کفایت می‌کند.

پرونده سوم: «صندوق به دنبال نوآوری و شکوفایی می‌رود؟»

صندوق نوآوری و شکوفایی

هفته گذشته روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد تعداد و حجم طرحهای مصوب هیئت عامل به ترتیب به بیش از۴۲۲ طرح و مبلغ ۱۴۸۲ میلیارد ریال رسیده است. شاید اعلام مجموع حمایت های صندوق تا به امروز کمی غلط انداز باشد و با اندکی دقت می‌شود گفت طی ۴ ماهی که از سال ۹۴ گذشته است، مجموع حمایت‌های و شاید تغییر روند بررسی طرح ها و تغییر رویکرد اعطای تسهیلات به شیوه های موثرتر و سهل الوصول‌تر بتواند مانع این اتفاق شود.

بنابر آمارهای ارائه شده در خرداد ماه از کل تسهیلات تخصیص داده شده از سوی صندوق، سهم تسهیلات قرض‌الحسنه در مقایسه با سایر حمایت‌ها از جمله لیزینگ و ضمانت‌نامه بیشتر بوده است. این اتفاق در حالیست که کارشناسان معتقدند هر چند تسهیلات حمایتی مستقیم (قرض‌الحسنه و سرمایه در گردش) به منظور حمایت از شرکت‌ها در راستای تامین هزینه‌ی توسعه‌ی طرح‌های دانش‌بنیان اعطا می‌شود اما در عمل، به نتیجه مطلوب مورد نظر سیاست‌گذار منجر نمی‌شود. البته ناگفته نماند هفته گذشته صندوق نوآوری و شکوفایی نیز امکان ارائه تسهیلات خرید سهام شرکتهای دانش بنیان در بورس را به تصویب رساند. به موجب این قانون متقاضیان( اشخاص حقیقی) خرید سهام این گونه شرکتها بر اساس ضوابطی مشمول دریافت تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی با نرخ ۱۴% می گردند.

سایر اخبار مهم علم و فناوری در هفته گذشته:

اسناد و سیاست های نقشه جامع علمی کشور روی زمین مانده است

در هفته ای که گذشت مدیر کل دفتر ترویج نقشه جامع علمی کشور از تعلل وزارت علوم در اجرای سیاست های تنظیم ظرفیت آموزش عالی سخن گفت. رضا صابری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از تعلل این وزارتخانه در ارائه و تصویب سند آمایش آموزش عالی و نابسامانی های موجود ابراز نارضایتی کرد و تکاپوی نمایندگان مجلس برای ارائه طرح حمایت از قانون مالکیت فکری در مجلس شورای اسلامی در راستای اجرای سیاست های نقشه جامع علمی کشور و واگذاری ثبت و اعتبارسنجی مالکیت فکری به قوه مجریه خبرساز بود.

انتشار پیش‌نویس نقشه راه فناوری دریایی از سوی معاونت علمی رئیس‌جمهور

دبیر کارگروه مطالعات و برنامه ریزی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از انتشار پیش‌نویس نقشه راه فناوری دریایی تا پایان تیرماه خبر داد.

پذیرش دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه‌های مادر و ایران در فهرست ۱۰ کشور اول اعزام‌کننده دانشجو به خارج دو روی یک سکه

مدیرکل امور دانش آموختگان خارج از کشور وزارت علوم گفت: دانشگاه‌های مادر هر استان بر اساس آیین نامه دانشجویان غیرایرانی غیربورس می‌توانند دانشجوی غیرایرانی جذب کنند. از طرفی هم همین هفته مؤسس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با تأکید بر این که امارات متحده عربی در جذب دانشجویان از کشورهای منطقه به عنوان سومین مقصد، جایگزین انگلستان شده است، گفت: بر اساس رتبه‌بندی‌ها، ایران جزو ۱۰ کشور اول اعزام کننده دانشجو به دانشگاه‌های خارج قرار گرفته است.

همکاری پژوهشی ایران با سازمان توسعه صنعتی ملل متحد

شورای عالی عتف و سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) تفاهم نامه ای در خصوص همکاری های مشترک در زمینه تدوین سیاست ها و راهبردهای سرمایه گذاری صنعتی در حوزه آموزش، پژوهش و فناوری منعقد کردند.

برگزاری سومین هم‌اندیشی دیپلماسی علم و فناوری

سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با همکاری گروه مطالعات دیپلماسی ایران، سومین جلسه هم اندیشی با حضور صاحب نظران این حوزه و با موضوع «الگوی پژوهش های دیپلماسی علم و فناوری» را برگزار کردند.

ارائه پیشنهاد اصلاح ساختار و برنامه جشنواره بین‌المللی فارابی به وزارت علوم

رئیس دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فارابی با اشاره به اتمام پرداخت‌های مربوط به هفتمین جشنواره فارابی در آینده نزدیک، از ارائه پیشنهاد بازنگری و اصلاح در فرآیند برگزاری این جشنواره به وزیر علوم خبر داد.

شوک جدید دانشگاه آزاد به دانشجویان

شهریه دانشگاه آزاد امسال هم افزایش یافت تا دانشجویان برای ترم جدید نیز بی‌دغدغه نباشند و هنوز دلیلی را برای افزایش شهریه امسال عنوان نکرده است.

حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در نمایشگاه‌های بین‌المللی تقویت می‌شود

رئیس سازمان توسعه تجارت کشور با اشاره به فوایدی که حضور شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه‌های بین المللی به همراه دارد تصریح کرد: حضور شرکت‌های تولیدی در مجامع بین المللی و همچنین ورود هیئت‌های خارجی به ایران می‌تواند شرایط بهتری را برای مجموعه صنعت به همراه داشته باشد.

دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی ایجاد شد

رییس دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی گفت: بند ۷۹ قانون برنامه ششم به صورت مستقیم به این موضوع اشاره داشته و امیدواریم با تاسیس این مجموعه اقدامات عملی در این خصوص محقق شود.

۲۵۰ نشریه علمی نامعتبر شدند

معاون پژوهشی وزیر علوم: وزارت علوم پنج راهکار را برای جلوگیری از تخلفات علمی اجرا کرده است.

علت توقف رشد علمی کشور از زبان بنیان‌گذار ISC+ جدول

بنیان‌گذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اشاره به جدول تولید علم در ایران دلایل توقف رشد علمی کشورمان را تشریح کرد.

The post صندوق به دنبال نوآوری و شکوفایی می‌رود؟ appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه