به گزارش عیارآنلاین، ششمین نشست تخصصی صنایع دریایی با موضوع حمایت و توسعه شرکتهای دانشبنیان دریایی با حضور محمدسعید سیف دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و نمایندگانی از دستگاه های ذیربط برگزار شد.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی در این نشست با اشاره به تشکیل چهار کارگروه تشکیلشده در ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی گفت: تشکیل کارگروه¬های اطلاع رسانی، فرهنگسازی و ترویج در حوزه دریا از اقدامات انجامشده در ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی است، که باهدف تبدیل علم به فناوری و ورود آن به بازار شکلگرفته است.
سیف با اشاره به جشنواره دانشآموزی دریا اضافه کرد: برگزاری جشنواره دانشآموزی دریا ازجمله فعالیتهای انجامشده در این ستاد است که باهدف آشنایی دانش آموزان با حوزه دریا شروع بهکار کرده است، این جشنواره سعی بر آن دارد تا با اطلاعرسانی و تأثیر گذاری بر روی دانش آموزان از بدو ورود به دانشگاهها زمینه را برای آشنایی هر چه بیشتر با حوزه دریا فراهم آورد.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی بر لزوم ایجاد ترویج و کارگروه اطلاعرسانی تاکید کرد و افزود: مطالعات و برنامهریزی از دیگر کارگروههای تشکیلشده در ستاد است، که این کارگروه به دلیل وجود کمبودهای موجود در حوزه دریا و ضعف اطلاعرسانی و همچنین حجم انبوهی از اطلاعات آمار و ارقام در حوزه دریا شکلگرفته است.
سیف در ادامه افزود: در کارگروه مطالعاتی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی اقداماتی از قبیل اطلس، کشتیهای ساخت کشور، و تجهیزات ساخت کشتیسازی صورت گرفته است. که امیدواریم با پرداختن به این مهمات داشتههای باارزشی را در اختیار کسانی که قصد ورود به این حوزه رادارند قرار دهیم.
وی همچنین ادامه داد: نقشه راه فناوری دریایی کشور و بحث مطالعات بینالمللی از دیگر اقدامات انجام شده توسط کارگروه مطالعه و برنامه ریزی است، که این کارگروه در نظر دارد با انجام این امور شرایط مطلوبتری را در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار دهد.
حلقه اتصال مابین ستاد و مراکز علمی کارگروه توسعه فناوری است
سیف با تاکید بر اهمیت بحث توسعه فناوری و تجاریسازی در حوزه دریا اظهار کرد: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی دو مقوله توسعه فناوری و تجاریسازی که از اهمیت زیادی برخوردار است را در غالب دو کارگروه تخصصی توسعه فناوری و کارگروه توسعه بازار گنجانده است.
وی ادامه داد: بهطور حتم مراکز علمی و متخصصین نیاز به یک سری حمایتها و پشتیبانیها دارند که بتوانند فعالیتهای علمی خود را به فناوری تبدیل کنند بهطوری که محصولات عرضهشده قابلاستفاده در صنعت کشور باشد ازاینرو لزوم تشکیل کارگروه تخصصی توسعه فناوری و کارگروه توسعه بازار مشهود است.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی بابیان اینکه کارگروه توسعه فناوری حلقه اتصال مابین ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی با مراکز علمی است افزود: انتهای فعالیتهای انجامشده در ستاد حمایت از شرکتهای دانشبنیان و ورود آنها به بازار است و ما باید بتوانیم با حمایتهای لازم و با تبدیل علم به فناوری و درنهایت ورود آن به بازار، به صنعت کشور کمک کنیم، و با ایجاد اشتغالزایی به استفاده هر چهبهتر و ارزشافزوده آن بپردازیم.
سیف در پایان با اشاره به مدتزمان یک سال کاری ستاد در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امیدواریم بتوانیم با انجام اقدامات لازم تعداد شرکتها را ازلحاظ کیفی و کمی توسعه دهیم و همچنین با استفاده از ابزارهای موجود معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به توسعه و افزایش شرکتهای دانشبنیان دستیابیم.
حمایت از شرکت های دانش بنیان؛ بخش مهم فعالیت های معاونت علمی
در بخش دیگری از این نشست، مهدی کرامتی معاون ارزیابی شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی با اشاره به مکانیزمهای ارزیابی از شرکتهای دانشبنیان گفت: بخشی از فعالیتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مربوط به مکانیزمهای ارزیابی از شرکتهای دانشبنیان است و بخش مهمی از آن حمایت از شرکتهای دانش بنیان است که موضوع اصلی در این نشست تخصصی است.
وی با اشاره به اینکه موضوع حمایت از شرکت¬های دانشبنیان از سال ۸۶ در دستور کار قرار گرفت اظهار کرد: در سال ۸۶ دفتر سیاستگذاری کلان لایحه¬ای را با عنوان حمایت بنگاههای اقتصادی دانشبنیان تنظیم کرد که این قانون عملاً در سال ۸۹ به تصویب نهایی در مجلس رسید و درنهایت در سال ۹۲ اجرایی شد.
معاون ارزیابی شرکتهای دانشبنیان از اجرایی شدن آیین نامه شرکتهای دانشبنیان خبر داد و افزود: بخش اول معافیت های مالیاتی است که در سال ۹۲ به ۵۵ شرکت تعلق گرفته است و در سال مالی ۹۳ به ۱۴۰۰ شرکت تعلق خواهد گرفت. بخش دوم حمایت هایی است که توسط دبیرخانه اجرایی می¬شود و آن بخش حمایت معافیت گمرکی است . و بخش سوم بخش صندوق نوآوری و شکوفایی است که وظیفه آن تأمین بخشی از هزینه تولید، عرصه یا بهکار گیری نوآوری و فناوری با اعطای تسهیلات کمبهره یا بدون بهره است
وی همچنین افزود: بخش آخر که از بخشهای مهم به شمار میرود و یکی از دغدغههای شرکتهای دانشبنیان به شمار میرود حل استقرار شرکت های دانش بنیان است.
کرامتی با اشاره به آمار بهدست آمده در نحوه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان گفت: با توجه به فرایند ارزیابیهای انجامشده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکنون نزدیک به ۸ هزار شرکت تشکیل پرونده دادند و همچنین ۳ هزار و سیصد متقاضی بررسی و احراز صلاحیت هستند که از این میان بخشی از آنها در مرحله غربالگری و بخشی دیگر رد شدهاند.
وی در ادامه افزود: تاکنون ۱۵۰۰ شرکت در سامانه ارزیابی از تأییدیه دانشبنیان برخوردار شدند و با توجه بهتمامی این آمار اعلامشده متاسفانه تعداد شرکتهای دانشبنیان در حوزه دریا انگشتشمار هستند.
در این نشست، نمایندگانی از موسسه ردهبندی ایرانیان، مرکز تحقیقات و خودکفایی نداجا، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و سازمان بنادر و دریانوردی و همچنین مدیران شرکتهای دانشبنیان دریایی حضور داشتند.
منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
The post شرایط مطلوبتری در اختیار شرکت های دانشبنیان حوزه دریا قرار میگیرد appeared first on عیارآنلاین.