به گزارش عیارآنلاین، دکتر بهزاد سلطانی در جمع برخی از مدیران عامل شرکتهای دانش بنیان، روسای برخی از بانکها و اعضای هیات علمی و مدیران برخی از دانشگاهها با بیان این که اولویت اول کشور تاکنون، مذاکرات هسته ای بوده و پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات، اولویت بعدی کشور و دولت، اقتصاد است، گفت: امیدوارم همانطور که با همدلی، مذاکرات به سرانجام میرسد، با همدلی نسبت به انسجام بخشی اقتصاد کشور اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین مساله در اقتصاد، رساندن همه موارد از جمله تورم و رکود به نقطه صفر است تا فضایی برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان ایجاد شود و پس از آن به توسعه اقتصادی پرداخته شود.
سلطانی با بیان اینکه توسعه اقتصاد میتواند متکی به نفت و یا توسعه صنعتی و بازرگانی باشد، ادامه داد: کشور نمیتواند به غیر از اقتصاد صنعتی و فناوری محور جهت گیری دیگری داشته باشد؛ چرا که اقتصاد مبتنی بر گردشگری، نفت و یا اقتصاد بازرگانی ما را به سمت رشد حرکت نخواهد داد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، اقتصاد صنعتی را پیش نیاز اقتصاد دانش بنیان دانست و خاطر نشان کرد: این در حالی است که به باور کارشناسان، ما به اقتصاد صنعتی نرسیدهایم ولی جهت گیریهای ما در این زمینه مناسب است.
وی بازیگران اصلی اقتصاد دانش بنیان را شرکتهای دانش بنیان ذکر کرد و گفت: برای ارتقا و تعالی این شرکتها نیاز بود تا صندوقی برای حمایت از آنها ایجاد شود و این صندوق نیز از مسیر اصلی خود دور نشود ضمن آنکه از طریق این صندوق حمایتهای لازم به شرکتهای دانش بنیان صورت گیرد که در این راستا صندوق نوآوری و شکوفایی تشکیل شد.
سلطانی پارکهای علم و فناوری، بانکها، کارگزاران خصوصی ارزیابی و دانشگاهها را از دیگر بازیگران اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد و افزود: از سال ۹۱ صندوق نوآوری و شکوفایی فعالیت خود را آغاز کرد و از سال ۹۳ اولین تسهیلات این صندوق به شرکتهای دانش بنیان اعطا شد.
وی با بیان اینکه تاکنون هزار و ۵۱۲ شرکت دانش بنیان تایید شده است، ادامه داد: از هزار و سه طرح رسیده به صندوق نوآوری و شکوفایی، تعداد ۷۱۸ طرح تعیین تکلیف شدند.
سلطانی اضافه کرد: درخواست دریافت اعتبارات ۴۲۹ شرکت بالغ بر ۳۳۰ میلیارد تومان بوده است که از کار کارشناسی بر روی این تقاضاها با اعطای ۱۵۳ میلیارد تومان به شرکتهای دانش بنیان متقاضی اعطا شد. به اعطای این میزان اعتبارات ۶۳ درصد مطالبات پرداخت شده است.
دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی بیشترین میزان درخواست را به ترتیب شامل حوزههای زیست فناوری، الکترونیک و کنترل، زیستی، داروهای پیشرفته، تجهیزات پیشرفته و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی، ICT، مواد پیشرفته، هوافضا و میکروالکترونیک عنوان کرد و گفت: از سال جاری سرمایه گذاری ما بر روی طرحها به طور جدی دنبال میشود که این امر برای شرکتهای بزرگ بسیار حائز اهمیت است.
سلطانی، افزایش تعداد صندوقهای پژوهش و فناوری را از دیگر سیاستهای این صندوق در سال جاری خواند و اظهار داشت: تاکنون ۱۳ صندوق پژوهش و فناوری با صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب امضای قرار داد همکاری دارند و ما نیز دو برابر اعتبارات این صندوقها به آنها کار ارجاع کردیم تا این صندوقها فعال شوند.
وی با اشاره به حمایتهای وزارت علوم و سازمان مدیریت و برنامه ریزی از صندوقهای پژوهش و فناوری، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۵۰ شرکت کارگزار با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری دارند که ۱۳ مورد آن صندوقهای پژوهش و فناوری هستند و افزایش تعداد این صندوقها از برنامههای ما است و این صندوقها نیز باید خود را برای کار در فضای رقابتی آماده کنند.
سلطانی با اشاره به نقش بانکها به عنوان یکی از بازیگران اقتصاد دانش بنیان در ارتقای شرکتها گفت: از ماهها قبل مذاکرات خود را با ۱۸ بانکها آغاز کردیم. هدف ما از همکاری با بانکها سود بیشتر نیست بلکه بانکها میتوانند فرآیندی را تنظیم کنند تا شرکتها بتوانند راحتتر تسهیلات را دریافت کنند که در این راستا سه، چهار بانک آمادگی خود را برای همکاری اعلام کردند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، از تلاش این صندوق برای کاربردی کردن پایان نامهها و رسالهها در دانشگاهها خبر داد و گفت: در این راستا به روسای دانشگاهها پیشنهاد کردیم که ۲۰ درصد از کل پایان نامهها و رسالههایی که در دانشگاهها اجرایی میشوند و قابلیت تجاری سازی را دارند از سوی صندوق مورد حمایت قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: به دانشگاهها پیشنهاد کرده ایم که این دسته از طرحهای قابل تجاری سازی را در قالب شرکت دانش بنیان در دانشگاهها پیگیری کنند و به میزان سرمایهای که آورده میشود، بخشی از سهام آن در اختیار دانشجو و اساتید قرار گیرد و مابقی آن از سوی صندوق خریداری شود و به این صورت با ایجاد شرکتهای مشارکتی اقدام به تجاری سازی طرحها کنیم.
سلطانی با تاکید بر اینکه در این زمینه آمادگی فرهنگی در کشور وجود ندارد، اظهار داشت: پیشنهاد ارائه شده از سوی صندوق هم زود بازده است و هم منجر به تاسیس شرکتهای دانش بنیان موفق خواهد شد.
سلطانی با بیان اینکه اعتبارات این صندوق مشمول شرکتهای به اصطلاح «خصولتی» نمیشود، اضافه کرد: از میزان سه هزار میلیارد اعتبارات اولیه صندوق نوآوری و شکوفایی تنها ۱۸٫۵ درصد آن محقق شده است و لازم است تا همکاری لازم صورت گیرد تا اعتبارات صندوق تامین شود. هرچند باید از دولت برای پرداخت مناسب در این دو سال تشکر کرد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی محور فعالیتهای آینده کشور را شرکتهای دانش بنیان دانست و ادامه داد: اگر بتوانیم از این شرکتها حمایت کنیم آینده روشنی داریم و در غیر این صورت سرمایههای خارجی وارد کشور خواهد شد و به تدریج اقدام به خرید شرکتهای کوچک داخلی میکنند که این امر به اقتصاد کشور ضرر جدی وارد میکند.
به گفته وی برای جلوگیری از این ضرر باید نسبت به تقویت شرکتهای دانش بنیان اقدام شود.
منبع: صندوق نوآوری و شکوفایی
The post رییس صندوق نوآوری و شکوفایی: بخش دولتی نمیتواند در خصوص اعتبارات صندوق تصمیم بگیرد appeared first on عیارآنلاین.