به گزارش عیارآنلاین، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در جمع دانشگاهیان و فناوران استان ایلام، بر موضوع تغییر نگاه در پژوهش تاکید و اظهار داشت: ما باید نگاهمان را در حوزه پژوهش تغییر دهیم و روی مزیتها و سنتهای سرزمین و استان خود تاکید کنیم.
وی با بیان اینکه دستیابی به ایدهآلهایمان از طریق دریافت پول دولتی و نفت مقدور نمیشود، افزود: مشکلات استان ایلام، باید توسط خود مردم این استان و دانشگاهیان آن رفع شود.
**ضرورت اصلاح شدن نگرشها
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به اصلاح نگرشها در حوزه آموزش عالی به طور کلی اشاره کرد و گفت: اعطای مدرک صرف و بدون کارآفرینی به دانشجویان امر درستی نبوده و باید نگرشها به حوزه پژوهش اصلاح شود، زیرا این موضوع مقدمه اقتصاد دانش بنیان است.
ستاری در ادامه با اشاره به اینکه نگاه مسئولان در بخش پژوهشی باید اصلاح شود، گفت: باید از بخش خصوصی برای توسعه پژوهش کمک بگیریم و از بخش دولتی فاصله بگیریم زیرا بخش دولتی نمی تواند در این زمینه کمک چندانی به توسعه پژوهش و فناوری کند.
وی خاطرنشان کرد: ما باید یک تغییر فرهنگی در حوزههای علمی و پژوهشی داشته باشیم، زیرا مسایل فرهنگی بزرگترین معضل ما است و باید در خلاف جهت یک فرهنگ ۱۰۰ و اندی ساله نفتی گام برداریم و از اقتصاد نفتی دور شویم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به این موضوع که تعریف اقتصاد دانش بنیان به محدود به حوزه «هایتک» نمیشود، گفت: موضوع اصلی این است که باید با نوآوری و تعریف ایده بتوانیم اشتغال زایی و کسب درآمد از پژوهش را تامین کنیم.
ستاری یادآور شد: در کمیت، وضعیت بدی نداریم، ولی در بخش کیفیت اصلا وضع خوبی نداریم و دلیلش این است که ما هیچ پروژه پژوهشی با گرنتهای بالا نداریم.
وی با اشاره به این موضوع که پژوهش این چیزی نیست که در حال حاضر در کشور ما اتفاق میافتد گفت: مغز، دانش و انسان پژوهش را تعریف میکند و محور اصلی پژوهش، انسان و نوآوری و خلاقیت آن است نه ساختمان های شیک مجلل که ایجاد میشود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: درصد قابل ملاحظهای از درآمد دانشگاه ها باید از محل پژوهش، فروش تکنولوژی، قراردادهای ارتباط با صنعت و شرکت های دانش بنیان تامین شود.
رئیس ستاد توسعه فناوری نانو کشور با بیان اینکه کلید اقتصاد دانش بنیان بر دو پایه درآمدزایی از طریق پژوهش و برگشت به سنتها و مزیتهای سرزمینی تعریف شده است، ادامه داد: باید از فناوری ها و نوآوری ها مانند نانو، بایو، IT و دیگر فناوریهای راهبردی،برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی بهرهمند شویم.
ستاری یادآور شد: با توجه به سهم بالای درآمدزایی از پژوهش، سرمایه گذاران به جای صرف سرمایه خود در بخش برج سازی، خرید سکه دلالی و مواردی از این قبیل باید در بخش پژوهش سرمایه گذاری کنند تا برداشت بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به این موضوع که در حال حاضر ۴۵ هزار دانشجو در استان ایلام مشغول به تحصیل هستند گفت: باید به فکر این باشیم که پس از اتمام تحصیل این دانشجویان آنها با استفاده از پژوهش چطورمیتوانند کارآفرینی و اشتغالزایی کنند، به همین دلیل باید تحولی عظیم در این استان باید اتفاق بیفتد، نه اینکه به دانشجویان فارغ التحصیل به چشم یک تهدید نگاه کنیم.
معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: معاونت علمی به عنوان هماهنگ کننده این موضوع را پیگیری میکند ولی تمامی نهادها و دستگاههای مرتبط با موضوع از جمله بانکها، صنایع و مراکز فرهنگ در جهت رفع این مشکلات گام بردارند.
وی افزود: باید این نگاه که پول حلال مشکلات است را تغییر دهیم زیرا پول، عقل، دانش فکر و نوآوری نمیآورد و نمیتوانیم با صرف هزینه هرچند بالا هم این فکر و عقل را خریداری کنیم به همین دلیل باید به جوانان کشور که منشا عقل و ایده هستند بها دهیم.
ستاری با اشاره به صرف هزینه زیاد برای یکی از دانشگاههای عربستان، گفت: این دانشگاه ۵/۷ میلیارد دلار بودجه دارد اما اگر این بودجه به ۷۰۰ میلیارد دلار هم برسد باز هم به گرد پای دانشگاه صنعتی شریف ما نمیرسد زیرا توسعه علم با عقل، ایده و فکر امکانپذیر است نه با صرف بودجههای کلان.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه فقط خرید تجهیزات برای توسعه کشور کافی نیست، خاطرنشان کرد: دستگاه و آزمایشگاهی مفید برای کشور خواهد بود که ره آوردی مانند تجارت، توسعه اقتصاد دانش بنیان و ایجاد تکنولوژی به همراه داشته باشد وگرنه خرید صرف تجهیزات برای کشور سم است.
وی گفت: معاونت علمی تنها از توسعه فناوری حمایت میکند و پولی برای ساختمان و تجهیزات ساختمانی نمیدهد اما اگر به وام نیاز داشتید باید به صندوق نوآوری و شکوفایی مراجعه کنید.
ستاری با اشاره به اینکه استان ایلام از نظر تشکیل شرکتهای دانش بنیان شرایط مطلوبی ندارد، گفت: یکی از اولویتهای این استان باید در جهت ایجاد شرکتهای دانشبنیان قرار گیرد و شرکتهای موجود در استان را به سمت دانش بنیان شدن سوق دهید، در واقع شرکتهای دانشبنیان از معافیتهای گمرکی و مالیاتی برخوردار هشتند.
رئیس ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز کشور تصریح کرد: حمایت از جوانان زیر ۳۰ سال مهمترین اولویت اقتصاد دانش بنیان است به همین دلیل باید بیشترین سرمایهگذاری را بر روی فکر و عقل آنها داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به این استان ایلام یکی از محرومترین استانهای کشور است و آمار بیکاری در این استان بسیار بالا است باید از فکر جوانان استان برای رفع این مشکلات استفاده کنیم.
منبع: تسنیم
The post توسعه علم با ایده و فکر امکانپذیر است نه صرف بودجههای کلان appeared first on عیارآنلاین.