به گزارش عیارآنلاین، جلسه ۶۳ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، در روز سه شنبه ۲۶ خرداد ماه به ریاست محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
منصور کبگانیان قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور درباره دستور و مصوبات این جلسه گفت: در ابتدای این جلسه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گزارشی از نمایشگاه فناوریهای نوین حوزه آب و همچنین روند برگزاری سایر جشنوارهها ارایه داد.
وی افزود: در ادامه جلسه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز گزارشی در خصوص اقداماتی که هیأت دولت در ارتباط با موضوع مالکیت فکری انجام دادند، ارایه کرد.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: بر اساس نقشه جامع علمی کشور ثبت و اعتبارسنجی مالکیت فکری باید در قوه مجریه انجام شود تا ما هر روز شاهد رشد ثبت اختراعات و اکتشافات در کشور باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در این جلسه همچنین سند دیپلماسی علم و فناوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و ماده دو این سند که شامل یازده مأموریت است به تصویب شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور رسید.
وی افزود: در این سند ۱۱ مأموریت مندرج است که «تحقق سیاستهای کلی علم و فناوری»، «تحقق نقشه جامع علمی کشور بویژه راهبرد کلان ۹»، «تحقق اسناد دیگر در حوزه آموزش، هماهنگی و تقویت همکاریهای بینالمللی» و «بستر سازی جهت توسعه اقتدار و قدرت نرم و فرهنگی کشور به منظور تعامل فعال، سازنده و الهام بخش با کشورهای دنیا بویژه در منطقه و جهان اسلام» از جمله مأموریتهای مهم این سند است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: «کمک به توسعه علم و فناوری»، «کسب صنایع و خدمات مبتنی بر علم و فناوری های سطح بالا در کشور و جهان »، «حمایت و تسهیل توسعه بازار محصولات خدمات دانش بنیان در کشورهای هدف»، «کمک به ارتقا سطح بینالمللی مراکز حوزوی، دانشگاهی، پژوهشی» و «صیانت از سرمایهها و توانمندیهای مادی و معنوی دانشمندان در تعاملات بینالمللی علمی و فناوری و نوآوری» هم از سایر مأموریتهای مهم ستاد دیپلماسی علم و فناوری است.
کبگانیان گفت: خوشبختانه در حوزه و دانشگاهها شاهد تعامل و همکاری بینالمللی خوبی هستیم و باید سعی کنیم این تعاملات را ارتقا دهیم. ساز و کار اجرایی سند ذکر شده سه وظیفه در سه بند مشخص شده که ماده سه این سند «سیاستگذاری و هماهنگی و نظارت کلان بر اجرای این سند به عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است،رصد تحقق اهداف این سند و کمک به اجرایی شدن ماموریتها و راهبردها بر عهده ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور است، وظیفه هماهنگی، راهبری، ارزیابی، پایش و ایجاد ارتباطات بین المللی دستگاه ها اعم از دولتی و غیر دولتی در تعاملات بین المللی بر عهده ستاد دیپلماسی علم و فناوری» است که این ستاد دارای یک شورا و یک دبیرخانه است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ترکیب اعضای شورای ستاد دیپلماسی علم و فناوری شامل معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری به عنوان رئیس ستاد، وزیر علوم تحقیقات و فناوری به عنوان نائب رئیس، رئیس مرکز همکاری های فناوری و نوآوری به عنوان دبیر ستاد، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا معاون ذیربط، معاون ارتباطات بین المللی دفتر مقام معظم رهبری، وزیر اطلاعات و یا معاون ذیربط، وزیر امور خارجه و یا معاون ذیربط، رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور و نماینده شورای عالی حوزه های علمیه است
وی در پایان ادامه داد: به دلیل اینکه تعاملات بینالمللی به دستگاههای متعددی مرتبط می شود؛ سازمان صدا و سیما، جامعه المصطفی العالمیه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت دفاع، شورای عالی امور ایرانیان مقیم خارج از کشور و سایر دستگاهها مرتبط در صورت صلاحدید ستاد ضمن برخورداری از حق رأی به جلسات دعوت خواهند شد.
منبع: فارس
The post تصویب نهایی سند دیپلماسی علم و فناوری appeared first on عیارآنلاین.