بررسی وضعیت شاخص های ترکیبی فناوری و نوآوری در ایران

به گزارش عیارآنلاین، دفتر مطالعات ارتباطات و فناوری های نوین این مرکز با بیان این مطلب که در این مطالعه به بررسی شاخص های ترکیبی فناوری و نوآوری و همچنین وضعیت ایران در این شاخص ها پرداخته شده است، افزود: نخستین شاخصی که مورد بررسی قرار گرفته شاخص جهانی نوآوری(GII) است و همان طور که نشان داده شده است در سال ۲۰۱۴ در بین ۱۴۳ کشور جهان ایران به رتبه ۱۲۰ دست یافته است.
مطالعه متغیرهای شاخص جهانی نوآوری نشان می دهد که کشورمان در ارکان ورودی یعنی متغیرهای مربوط به آموزش عالی، تحقیق و توسعه ، خلق دانش و زیرساخت عمومی از رتبه بهتری نسبت به سایر متغیرها برخوردار است، اما چهار متغیر محیط سیاسی ، تجارت و رقابت ، انتشار دانش و آثار دانش ، پایین ترین امتیازها را کسب کرده اند.
شاخص دیگری که مورد بررسی قرار گرفته، شاخص دستیابی به فناوری (TAI) است. این شاخص سطح پیشرفت فناورانه کشورها را منعکس می کند و شامل چهار رکن خلق فناوری جدید، انتشار نوآوری جدید، انتشار نوآوری های قدیمی و مهارت های انسانی است. طبق آخرین گزارش منتشر شده در سال ۲۰۱۰ ایران با کسب امتیاز ۰/۲۶ در این شاخص، جزء کشورهای متوسط قرار گرفته است.
این گزارش می افزاید: طبق سند چشم انداز ۱۴۰۴ ، ایران باید به رتبه اول فناوری در منطقه دست یابد اما شاخص های بررسی شده در این گزارش نشان می دهند که وضعیت کشورمان در حوزه فناوری و نوآوری چندان مطلوب نیست و مسیری طولانی تا رسیدن به هدف فوق پیش روی ماست. در این مسیر، باید برنامه ریزی های لازم برای ارتقای متغیرهای مختلف خصوصا متغیرهای تاثیرگذار بر افزایش خروجی های نوآورانه صورت گیرند. در غیر این صورت تلاش های علمی و فناورانه کشور صرفا به تولید یافته های علمی محدود می شوند و نتایج تحقیقات به نوآوری و خلق ثروت برای اجتماع منتهی نمی شود.

منبع: مرکز پژوهشهای مجلس

The post بررسی وضعیت شاخص های ترکیبی فناوری و نوآوری در ایران appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه