گسترش شرکت های دانش بنیان، لازمه اقتصاد مقاومتی است

به گزارش عیارآنلاین، دکتر بابک نگهداری معاون معاون نظارت و راهبری مصوبات دبیرخانه‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با برنامه پیشخوان صبح یکشنبه، با اشاره به فعالیت مستمر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، تصریح کرد: این ستاد متشکل از دبیر شورای انقلاب فرهنگی، وزاری علوم و بهداشت، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، روسای کمیسیون های آموزش و بهداشت مجلس و نیز مسئولان نهادهای ذیربط تاکنون حدود ۵۰ نشست به منظور اجرایی کردن نقشه جامع برگزار کرده و سه چهار رویکرد عمده را پیگیری می کند.

وی افزود: ستاد راهبری نقشه جامع علمی از ۲۲۴ اقدام ملی و الویت دار نقشه جامع، آنهایی که اولویت بیشتری داشتند و از نظر زمانبندی ضروری بودند را شناسایی کرده و در دستور کار قرار داده است.

نگهداری با اشاره به اینکه نقشه جامع علمی، یک سند فرادستی است، تصریح کرد: برای اجرایی شدن این نقشه به اسناد فرادستی دیگری نظیر سند گیاهان دارویی، سند هوا فضا و … نیاز بود که تنظیم این اسناد هم از جمله فعالیت های ستاد بوده که به تصویب رسیده است.

نگهداری درباره نتیجه ۴۰ اقدام ملی و الویت داری که ستاد راهبری آنها را پیگیری کرده، گفت: تحقق پذیری صددرصد تمام این برنامه ها نیاز به پیگیری و فعالیت بیشتر دارد، اما از میان فعالیت هایی که شده بخشی از آنها پیشرفت خوبی داشته و بخشی نیز با موانعی مواجه شده که ستاد برای رفع آنها پیگیری می کند.

نگهداری اضافه کرد: برای اجرایی شدن این اقدامات، علاوه بر الزامات به یک سری ظرفیت ها نیز نیاز است.
بخشی از مشکلات مالی و اقتصادی است و ممکن است در بعضی جاها از نظر مالی ضعف باشد. یک جاهایی مبانی حقوقی و قانونی لازم است و باید الزامات قانونی و حقوقی آنها فراهم شود. یک جاهایی نیز، نیاز به ظرفیت سازی فرهنگی است. بنابراین ستاد راهبری پیگیری می کند که همه این الزامات و ظرفیت ها فراهم شود.

نگهداری درباره نقش شرکت های دانش بنیان در اجرای این نقشه و نیز تاثیر اجرای نقشه جامع علمی بر کاهش فاصله دانشگاه ها و بازار گفت: برای توزیع علم و یا تجاری شدن یک فناوری، زنجیره ای از نهادها لازم است که در نقشه دیده شده است. از جمله این که در این چند سال، با همکاری معاونت ریاست جمهوری فن بازارهای علمی راه اندازی شده و در زمینه گسترش شرکت های دانش بنیان و فراهم کردن تسهیلات برای آنها اقدامات خوبی شده است.

نگهداری گسترش کمی و کیفی و نیز حرکت بازارها به سمت تقویت تولید دانش بنیان را لازمه اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: تقویت تولید داخلی با تکیه بر محصولات دانش بنیان صورت می گیرد و به نظر من چشم انداز روشنی برای فعالیت شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی آنها وجود دارد و امیدواریم بزودی مردم اثر آن را در زندگی روزانه ببینند.

در در پاسخ به این سوال که چقدر نقشه جامع علمی کشور به کم کردن شکاف دانشگاه و صنعت کمک کرده، گفت: این شکافی که وجود داشته، هم در اثر فعال نبودن یک سری نهادهای رابط بوده و هم یک سری فرایندها کم بوده است. الان بیش از ده هزار شرکت دانش بنیان ثبت نام کردند برای صلاحیت گرفتن و تاکنون هزار و خورده ای تائید شده اند. ما امیدواریم با گسترش این شرکت ها و فعالیت نهادهای رابط، در زمینه تقویت تولید داخلی به نتایج خوبی برسیم.

منبع: شبکه خبر

The post گسترش شرکت های دانش بنیان، لازمه اقتصاد مقاومتی است appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه