پرونده‌هایی که بسته شد

به گزارش سرویس علم و فناوری عیارآنلاین، دهمین بسته خبری علمی و فناوری که به مهم‌ترین رویدادهای این حوزه اختصاص دارد، منتشر شد. در این شماره به بررسی پنج پرونده مهم در هفته گذشته پرداختیم. افتتاح نمایشگاه ساخت ایران، حذف ۵۰ شرکت دانش بنیان، ماجرای بورسیه‌ها، ادغام دانشگاه‌ها و ماهواره‌های شریف ست۱و۲ موضوع این پرونده‌ها است.

پرونده اول: «ساخت ایران»

نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی

بسته خبری این هفته در اولین خبر خود به یک پرونده تازه باز شده می‌پردازد. آخرین روز هفته، سومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران شروع بکار کرد. در همین رابطه ستاری بازار بیش از هزار میلیارد تومانی نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران را ظرفیت بسیار خوبی برای رونق کشور با بهره‌گیری از اقتصاد دانش بنیان دانست. متولی اصلی برگزاری این نمایشگاه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده و امور اجرایی آن توسط ستاد توسعه فناوری نانو انجام می‌شود.

تعداد شرکت‌ها و محصولات طی دو دوره گذشته رشد خوبی داشته است و طبق اعلام محمود شیخ زین الدین در سال جاری نیز افزایش قابل توجهی داشته ایم. وی تعداد شرکت‌های ثبت‌نامی در این دوره نمایشگاه را ۳۷۱ شرکت عنوان کرد که ۳۱۳ شرکت تایید شده است. همچنین امسال بیش از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان به این نمایشگاه راه یافته اند. شیخ زین‌الدین با بیان این که حدود ۸۲۰۰ محصول دانش‌بنیان در نمایشگاه عرضه شده افزود: از میان ۸۲۰۰ محصول ۷۰۰۰ محصول مورد تأیید قرار گرفته است.

پرونده دوم: «حذف ۵۰ شرکت دانش‌بنیان»

صاحبکار

بر اساس آئین‌نامه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، استفاده یک شرکت از مزایای قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، مدّت‌دار بوده و باید شرکت متقاضی بصورت مداوم شرایط لازم را حفظ و ارتقاء دهد. در این زمینه هفته گذشته دبیر کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: با توجه به گذشت یک سال از زمان مرحله اوّل ارزیابی شرکت‌ها، مرحله دوّم ارزیابی شروع شده است که برخی از شرکت‌ها، شرایط تمدید استفاده از مزایای قانون را کسب نکرده‌اند و از فهرست شرکت‌ها حذف شدند.

بنابراین پرونده این ۵۰ شرکت موقتا بسته شده است. البته این شرکت‌ها می‌توانند مجددا با کسب شرایط لازم درخواست ارزیابی بدهند. در هرصورت این اقدام پسندیده موجب خواهد شد تا شرکت‌ها بدانند دانش‌بنیان بودن دائمی نیست و همواره مورد سوال قرار می‌گیرند و ارزیابی می‌شوند.

پرونده سوم: «شریف ست»

شریف ست

جمعه محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: ماهواره شریف‌ست ۲ تمام اقدامات دانشگاهی را به اتمام رسانده است و این ماهواره را نیز تحویل دادیم و آماده پرتاب است. پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف پس از طراحی و ساخت ماهواره شریف‌ست قرار بود در روز ۲ آذرماه سال ۹۲ در مراسمی این ماهواره را به سازمان فضایی ایران تحویل دهند که این برنامه لغو شد و پس از گذشت بیش از یک سال و نیم هم خبری از پرتاب این ماهواره تکمیل شده، نشد. در این میان آماده شدن ماهواره شریف‌ست ۲ نیز خبری شد. در حال حاضر امور مربوط به هر دو ماهواره شریف‌ست ۱ و ۲ از نظر دانشگاه به اتمام رسیده و تحویل داده شده است و مراجع بالاتر باید برای کارشناسی‌های مربوط به پرتاب تصمیم‌گیری کنند. بنابراین پرونده ماهواری های شریف ست ۱ و ۲ در دانشگاه بسته شده است و منتظر پرتاب هستند.

در هر حال دانشمندان کشورمان در علم فضایی توانمندی های بسیاری دارند که در فضای علمی می‌توانند این توان را نشان دهند و امیدواریم تحقق وعده مسئولان در پرتاب ماهواره‌های دانشجویی آماده پرتاب امید دانشگاهیان کشور را برای طراحی و ساخت ماهواره‌های جدید دوچندان کند.

پرونده چهارم: «بورسیه»

چهارمین پرونده‌ای که این هفته مختومه شد پرونده طولانی بورسیه‌های غیرقانونی بود. در همین رابطه چهارشنبه رییس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در مجلس گفت: در نامه‌ای به وزیر علوم به صورت رسمی نظر کمیسیون اصل ۹۰ درباره بورسیه‌ها اینگونه اعلام شد که بورسیه‌های اعطا شده قانونی است و روال اعطای بورسیه‌ها در پیش گرفته شود. تنها مواردی که افرادی در موقع ثبت‌نام اطلاعات غلط همچون معدل و سن غیرواقعی را اعلام کرده بودند این کار تخلف و تقلب محسوب می‌شده و اعطای بورسیه به آنها درست نیست.

هرچند قرار بود وزارت علوم تا پایان فروردین ۹۴ نتایج بررسی را اعلام کند اما این اتفاق محقق نشد. در این رابطه سخنگوی کمیسیون‌های  اصل ۹۰ و آموزش مجلس نتیجه اعلام شده توسط کمیسیون اصل ۹۰ را به لحاظ قانونی لازم الاجرا می‌دانند. آنچه از ظاهر امر برمی‌آید اینست که ماجرا از نظر مجلس خاتمه یافته و بجز ۳۰ نفر مابقی بورسیه‌ها هیچ مشکلی نداشته است.

پرونده پنجم: «ادغام»

اعتراض علوم اقتصادی

آخرین پرونده نیز به ماجرای ادغام دانشگاه علوم اقتصادی با دانشگاه خوارزمی مربوط می‌شود. اوایل هفته گذشته دانشجویان علوم اقتصادی با توجه به تکذیبیه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر عدم صدور مصوبه‌ای مبنی بر ادغام دانشگاه علوم اقتصادی و خوارزمی، به سراغ وزارت علوم رفتند که ۵ نفر از نمایندگان این دانشجویان با وزیر علوم دیدار کردند. آنها در مواردی همچون بحث‌ تایید مدرک و مکان تشکیل کلاس‌ها سوالاتی مطرح نمودند.

فرهادی هم چند روز بعد در حاشیه نشست انجمن‌های علمی در وزارت علوم درخصوص ادغام این دو دانشگاه گفت: ادغام این دو دانشگاه به صورت قانونی انجام شده و مشکلی نیست. من به دانشجویان گفتم که می‌توانند از دانشگاه خود فارغ‌التحصیل شوند و در تهران بمانند.

با توجه با موضع‌گیری‌های وزارت علوم در این چند هفته در خصوص این ادغام تقریبا می‌شود ماجرا را تمام شده فرض کرد و پرونده ادغام را بست. البته به شرطی که نمایندگان مجلس قصد ورود به این مسئله نداشته باشند!

سایر اخبار مهم علم و فناوری در هفته گذشته:

تحقق بازنگری محتوای درسی تا پایان تابستان امسال

فرهادی گفت: بازبینی رشته‌ها به شدت در دستور کار است و تا پایان تابستان امسال بازنگری محتوای درسی باید تحقق یابد.

انتشار گزارش علم و فناوری کشور در یک دهه گذشته

در جلسه ۶۱ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، دکتر مخبر دزفولی از انتشار گزارش علم و فناوری کشور در یک دهه گذشته خبر داد.

بازدید دکتر ستاری از شرکت صنایع هواپیما سازی ایران(هسا)

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور صبح دوشنبه در راس هیاتی از مسئولان معاونت علمی و فناوری ازبخش‌های مختلف شرکت صنایع هواپیما سازی ایران (هسا) در اصفهان بازدید کرد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری وارد استان قم شد

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این سفر ضمن بازدید از پردیس فارابی دانشگاه تهران، با هیات رئیسه و استادان دانشگاه صنعتی قم نشستی خواهد داشت.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور: بانک‌ها به فکرهای برتر تسهیلات بدهند

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: بانک‌ها به جای سرمایه گذاری در طرح های بزرگ به ایده ها و فکرهای برتر تسهیلات پرداخت کنند و این الگویی است که ما در صندوق نو آوری و شکوفایی دنبال می کنیم.

نخستین جلسه شورای سیاست پژوهی مرکز ملی فضایی برگزار شد

در این جلسه، مقرر شد این شورا تا تدوین سیاست های مرتبط با موضوع ماموریت های سرنشین دار، زیست فضا و اکتشافات فضایی نشست های خود را با این موضوع ادامه دهد.

معاون علمی رئیس‌جمهور: آماری از خروج نخبگان از کشور نداریم

سورنا ستاری گفت: حدود ۱۳ هزار پرونده در بنیاد ملی نخبگان وجود دارد که سالانه چهار هزار نفر از تسهیلات بنیاد استفاده می‌کنند/ در خصوص مرکز ملی فضایی هنوز بودجه‌ها مشخص نشده است

تدوین طرح یک‌فوریتی ممنوعیت فروش پایان‌نامه‌ها/ اغلب رساله‌ دوره‌های تحصیلات تکمیلی فاقد هرگونه خلاقیت است

رئیس کمیته آموزش عالی مجلس از تلاش برای تدوین طرح یک فوریتی ممنوعیت فروش پایان‌نامه‌ها خبر داد.

۵۰ درصد اعتبارات طرح‌های کلان ملی سال گذشته عملیاتی شد/پایه گذاری طرح‌ها از ابتدا خوب نبود

معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان اینکه در سال گذشته اعتباری بالغ بر ۴۲ میلیارد تومان برای طرح‌های کلان ملی در نظر گرفته شده بود، گفت: تنها ۵۰ درصد این اعتبار به طرح‌های کلان ملی اختصاص یافت.

«تدکس کیش»؛ همایشی برای انتشار ایده‌های ارزشمند

همایش دو روزه «تدکس کیش»، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در راستای انتشار ایده‌های ارزشمند و به ثمر رساندن اهداف گوناگونی که تعامل فرهنگ ایرانی با سایر جهانیان از مهم‌ترین آن‌هاست، به میزبانی جزیره کیش، برگزار شد.

گزارش جدید از بیکاری فارغ‌التحصیلان/ بیکارترین رشته‌ها کدامند؟

۱.۲ میلیون درس خوانده بیکار و۵.۷ میلیون نفر که فقط برای مدرک درس خوانده اند. بیشترین بیکاران در رشته های کامپیوتر، صنعت و فناوری، معماری و ساختمان، محیط زیست، کشاورزی، جنگلداری و شیلات هستند.

معاون نوآوری معاونت علمی ریاست جمهوری: رفع تحریم‌ هم آسیب و هم فرصت برای تولید داخلی است

زین‌‌الدین گفت: تحریم‌ها فرصتی برای شرکت‌های دانش‌بنیان به وجود آورده تا بتوانند محصولات تولید داخل را عرضه کنند/ ۳۰۲ شرکت در نمایشگاه تسهیلات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران شرکت می‌کنند

The post پرونده‌هایی که بسته شد appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه