نوآوری‌باز روی خط سیاستگذاری

به گزارش عیارآنلاین، پنجمین سمینار کارشناسی ارشد از سلسله نشست‌های «گفتمان مدیریت و سیاست‌گذاری نوآوری و فناوری» که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انجمن مدیریت فناوری توسط دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف برگزار می‌گردد، هفته گذشته با موضوع « مدلهاي نوآوري و نوآوري باز » با ارائه آقای دکتر سید کامران باقری (بنيان گذار و مدير نخستين واحد مالکيت فکری صنعت کشور در پژوهشگاه صنعت نفت) در شبکه کانون های تفکر ایران (ایتان) برگزار شد.

کامران باقریدکتر سید کامران باقری ارائه خود را با معرفی کتاب نوآوری باز آغاز کرد و سپس با مروری برافتخارات ایرانیان در دوره باستان و سرآمد بودن تمدن ایرانی در فناوری های این عصر(ابزارآلات کشاورزی و شکار و …) به نسبت سایر ملل این سوال را مطرح کردند که چرا بعد از گذشت ایام اوضاع بدین منوال پیش رفته است؟

ایشان با اشاره به صحبت مسئولین مملکتی و دولتی به ضعف فناوری های ایرانی در عرصه رقابت بین المللی و سیاست گذاری هایی که منجر به کارمندپروری می‌شود انتقاد کرد و نتیجه گرفت با این نوع نگاه در عرصه سیاست گذاری وضع امروز ایران چندان دور از ذهن نیست.

در ادامه دکتر باقری به معرفی نوآوری باز پرداخت و گفت اگر در دنیای امروز که تغییرات سریع شده و سبکی نو جریان یافته غفلت کنیم با خسران روبرو خواهیم شد. وی با مرور اصول حاکم بر نوآوری بسته که امروزه در ایران حاکم است به ارائه مثال هایی دراین حوزه پرداخت. ایشان ضمن بیان عوامل ضعف و ناتوانی این اصول، اصلی ترین عامل فروپاشی این نوع نگاه را انتشار به یک باره علم در جهان و تأثیر اینترنت در دنیای امروز برشمرد.

کامران باقری

به اعتقاد ایشان روند ثبت اختراعات در کشورهای چین و هند و شرکت های کوچک و پخش به یک باره دانش تکنولوژیک در جهان همگی بیانگر حرکت به سمت نوآوری باز است که ایران نیز می تواند با اصلاح بعضی سیاست ها و ساختارها به این جرگه بپیوندد. عمر کوتاه محصولات، درهم تنیده شدن تکنولوژی ها و افزایش سرعت تحولات تکنولوژی موجب برهم خوردن اقتصاد نوآوری با رویکرد گذشته شده و این روند در جهان از سال ۲۰۰۰ تغییر کرده است.

دکتر کامران باقری با در ادامه با طرح این پرسش که چگونه میتوان از توانمندی باهوش ترین های دنیا در کسب و کار مورد نظرمان استفاده کنیم؟ با تبیین نوآوری باز به بررسی اصول آن پرداخت. از جمله این اصول میتوان به پژوهش و توسعه برون سازمانی و ایده گیری از محیط خارج سازمان اشاره کرد. این نوع تفکر موجب می شود تا در سریعترین زمان ممکن مناسب ترین ایده ها از سراسر دنیا به سمت ما سرازیر شوند. در حقیقت با این روش نه تنها میتوان از ایده ها و پژوهشهای سایرین استفاده کنیم بلکه میتوان در قالب یک شرکت زایشی از فروش تحقیق و توسعه شرکت خودمان هم بهره ببریم.

از جمله شرکت های مطرح در سطح دنیا که به سمت نوآوری باز حرکت کرده اند میتوان شرکت های سامسونگ، اپل، نیوآ، ناسا، لوکال موتور و فیات را نام برد. در ایران نیز تاکنون دو شرکت گز سکه و گلرنگ به سمت نوآوری باز حرکت کرده اند و در همین راستا موفقیت های به سزایی کسب نموده اند.

ایشان در پایان بحث نیز به تفاوت میان برونسپاری و هم آفرینی اشاره کردند و سپس چالش های مالکیت فکری را بررسی کردند.

۲۲

در ادامه جلسه حاضران پرسشهاي خود را طرح نموده و دکتر کامران باقری نيز بدانها پاسخ دادند.

در ادامه این سلسه جلسات ۱۴ جلسه ديگر در سه سطح پنلهای تخصصی، تزهای دانشجویان دکترا و مباحث مرتبط با دانشجویان کارشناسی ارشد برگزار خواهد شد. اطلاعات بيشتر در سايت www.nitsharif.ir موجود است.

The post نوآوری‌باز روی خط سیاستگذاری appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه