به گزارش عیارآنلاین،محمد فرهادی در جمع خبرنگاران در خصوص مشکلات بورسیه دانشجویان گفت: من در این باره چندین بار شفاف سازی کردم و داستان بورسیهها تنها به سه هزار و اندی ختم نمیشود و ما شش هزار نفر بورسیه داریم که مشکلی ندارند و جایابی هم برای آنها شده است ،از این شش هزار نفر پنج هزار نفر مربوط به دولت قبلی بودهاند و تنها هزار نفر در این دوره بورسیه شدهاند که هیچ مشکلی ندارند ولی این سه هزار نفر دارای مشکلات خاصی بوده اند.
وی تصریح کرد: اولین مشکل این است که پذیرش آنها بدون امتحان بوده در حالی که طبق آئین نامه باید امتحان ورودی از افراد گرفته شود تا بورسیه شوند و یکسری از این افراد هم اصلا حکم بورسیه را نگرفته بودند و صلاحیتهای علمی و گزینشهای لازم برای آنها انجام نشده بود. تعدادی از این افراد هم بورسیه شدهاند ولی جایابی برای آنها صورت نگرفته یعنی دانشگاهی که باید تحصیل کنند آنها را نپذیرفته است.
وزیر علوم در خصوص جایابی گفت: قبل از من هم در دولت قبل نیز تلاشهایی شده است تا این دسته از افراد بتوانند جایابی شوند و این روند ادامه داشته و تصمیمات تکمیلی این بوده است که این افراد حتما جایابی شوند و اگر نتوانستند وزارتخانه جایی را برای آنها مشخص کند و یا تعهدات شان لغو شود.
وی در ادامه بیان داشت: یکسری از این افراد نیز مربی هستند که البته از این دسته مربیانی که رسمی شدهاند مشکل خاصی ندارند، اما مربیان پیمانی با اتمام قرارداد دیگر نمیتوانند فعالیت کنند و این دسته از افراد باید بر طبق مصوبه هیئت امنای دانشگاه عمل کنند آن دسته از مربیان پیمانی که هیئت امنا برای آنها مصوباتی را اعلام کرده است مشکل آنها حل شده ولی عده ای هستند که مشکل آنها حل نشده و باید وضعیت شان مشخص شود که این قضیه به هیئت امنای دانشگاه برمیگردد که باید قبول کند این افراد ماموریت آموزشی داشته باشد یا نه و یا می توانند مرخصی بدون حقوق بگیرند و ابتدا تحصیلات خود را به اتمام برسانند.
فرهادی در ادامه گفت: عدهای از بورسیهها هستند که شغل دولتی رسمی دارند یعنی از دو محل حقوق دریافت میکنند یکی از شغل رسمی خود و دیگری به عنوان بورسیه. این مسائل به دیوان محاسبات باز میگردد که نبایداجازه دهد یک نفر از دو محل حقوق دریافت کند. عدهای دیگر نیز هستند که شامل ایثارگران میشوند و از آئین نامه خودشان استفاده میکنند. خوشبختانه هماهنگیهای لازم انجام شده و عدهای دیگر هم هستند که در خارج از کشور تحصیل میکنند و هیچ محدودیتی ندارند و هزینه های آنها پرداخت شده، دسته آخر نیز کسانی هستند که شامل براساس ضوابط و شرایط زمانی در سالهای مختلف شدهاند باید همه آن شرایط از سالهای گذشته تاکنون اقدام شود و بعضی از این افراد سن خیلی بالایی دارند و با جمیع ارفاقها و تصمیمات بخشی از این افراد پذیرفته شدهاند ولی برخی از آنها شامل بورسیه نمیشوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۹۴ بار مسئله بورسیه در رسانه ها مطرح شده است که بیشتر این مسائل مربوط به سال ۹۰ است بحث بورسیه ها از دولت قبل بوده که فقط ده مورد گزارش وزارت علوم در این دوره بوده است ولی کسانی که این گزارشات را داده اند و اگر ظلمی واقع شده ما هم طرفدار این هستیم که با کسی که ظلم کرده است برخورد کنیم.
وزیر علوم ادامه داد: این که گفته می شود اسامی منتشر شده بورسیه توسط آقای صدیقی منتشر شده صحت ندارد.
وی ادامه داد: گزارش تکمیلی کمیته برای کمیسیون اصل ۹۰ فرستادیم و جمع بندی نهایی برای اجرا به دانشگاهها ابلاغ شده است. تنها ۵ درصد است که باید تکلیفشان مشخص شود و براساس ضوابط خاص با آنها برخورد می شود.
وزیر علوم در ادامه در خصوص انتخاب روسای دانشگاه گفت: انتخاب روسای دانشگاه در کمیته پنج نفره در حال انجام است که تعدادی از آنها تعیین تکلیف شدند و بقیه نیز تا قبل از شروع سال تحصیلی تعیین تکلیف خواهند شد.
فرهادی در خصوص اختلاس صندوق رفاه گفت: بررسی این موضوع در دستگاه قضایی ادامه دارد. تا به حال دو رای داده شده که پس گرفته شده است موضوع قراردادهایی بود که به نتیجه نرسیده بنابراین اصل پول به صندوق رفاه برگردانده خواهد شد.
وی در خصوص تعیین تکلیف رشتههای بدون مجوز دانشگاه آزاد گفت: جمع بندی مسیر قانونی خود را طی کرده و در کمیته مورد نظر بررسی شده است تعداد زیادی از رشتهها تایید شده و تعدادی از آنها که نقص داشته به دانشگاه آزاد اعلام شده باید نقصهای آن از جمله کمبود هیئت علمی و سایر موارد را برطرف کرده و در شورای گسترش عالی مورد بررسی قرار گیرد وگرنه ادامه فعالیت این رشتهها متوقف خواهد شد.
وی ادامه داد: ۲۵۸۱ رشته فاقد مجوز بودند که مورد بررسی قرار گرفتند و تنها ۵۴ مورد نقص دارد که باید اصلاح شود.
وی در مورد آمایش سرزمینی گفت: این موضوع در وزارت علوم در حال بررسی است و تا پایان تابستان با شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد که باید تصمیم نهایی از جمله انحلال تاسیس، کم و زیاد کردن و پذیرش که در آمایش مورد توجه قرار گرفته ،تصمیم نهایی را شورا اعلام کند.
فرهادی در خصوص سوال خبرنگاری مبنی بر شرایط دانشگاهها در دوران پسا تحریم گفت: اجرای دوره های مشترک با کشورهای دیگر حضور بیشتر در عرصه های بین المللی و کار مشترک با کشورهای دیگر از جمله برنامه های ماست و برای سایر دستگاههای نیز میخواهیم زمینه علمی فرهنگی برای انتقال تکنولوژی و انجام دوره های آموزشی مشترک را داشته باشیم.
وی در ادامه بیان داشت: در بعضی رشتههای خاص پساتحریم ارتباطات را گسترده تر میکند و باعث میشود دانشجویان بتوانند با دانشجویان هم رشته خود در دانشگاه های دیگر جهان ارتباط داشته باشند.
فرهادی درباره سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر شتاب علمی گفت: بیشترین و جامع ترین حمایت و دستور را مقام معظم رهبری در زمینه نشر علمی کشور را داشته و دارند به همین دلیل در برنامه های دولت تدبیر و امید هم به این مسائل به خوبی تاکید شده است.
وی تصریح کرد: تاسیس رشته های جدید، تامین منابع علمی، تاسیس امکانات آموزشی، شرکت اساتید در کنگره ها و نشست های علمی بین المللی، تاسیس آزمایشگاه ها و تجهیز آنها، تاسیس آزمایشگاه مرجع و انجام مقاله های مشترک با دانشمندان کشورهای دیگر از برنامه های ماست.
وزیر علوم با اشاره به اینکه در سال های اخیر تعداد مقالات مشترک ما با کشورهای دیگر کاهش یافته گفت: این مسائل باید بازبینی شود و خوشبختانه سخنان مقام معظم رهبری بیشتر به بحث علمی بوده است و مسائل بورسیه و اینها مسائلی هستند که نسبت به مسائل علمی از اولویت کمتری برخوردارند.
وی با تاکید بر اینکه رشد علمی مربوط به یک سال نیست گفت: رشد علمی حداقل برای چهار سال قبل است و ما باید الان ارزیابی دولت را در یک سال و دو سال قبل داشته باشیم ما نگرانی هایی اساسی داریم و باید به آنها بپردازیم.
فرهادی در پایان خاطرنشان کرد: رشد مجلات علمی، ایجاد شبکه های ارتباطی علمی، گرنت دانشجویی و ارتباطات بین المللی باید وجود داشته باشد و ما از لحاظ ارتباطات هنوز به پایگاه های مجلات متصل نیستیم و در حال تلاشیم تا زیرساخت ها فراهم شود.
منبع: خبرگزاریدانشجو
The post اعلام اسامی بورسیهها توسط صدیقی صحت ندارد/ ۳۶ نفر در بورسیهها اطلاعات غلط دادهاند appeared first on عیارآنلاین.