به گزارش عیارآنلاین، محمود نگهبان سلامی به کم و کیف جذب دانشجوی خارجی اشاره کرد و گفت: در برنامه پنجم توسعه آموزش عالی کشوربحث جذب دانشجویان خارجی تعریف شده که طبق آن به هیات امنای دانشگاهها اجازه جذب دانشجو خارجی داده شده اما آنچه که تا به امروز یعنی سالهای آخر برنامه پنجم مشاهده میشود، راهبردهایی ناموفق در حوزه آموزش عالی است.
نماینده مردم خواف در مجلس نهم شورای اسلامی ادامه داد: برخی دانشگاهها مانند تهران، شریف و شهید بهشتی در جذب دانشجوی خارجی توفیقاتی داشتهاند، اما توفیقات تناسبی با سیاستهای حوزه آموزش عالی کشور ندارد و نشان میدهد دانشگاهها نتوانستهاند در جذب دانشجویان آموزش عالی موفق باشند.
وی به بخشی از دلایل عدم موفقیت دانشگاهها در این زمینه اشاره کرد و با نام بردن از نحوه سرمایهگذاری، گفت: آموزش عالی سرمایهگذاری مناسبی در زمینه جذب دانشجوی خارجی نداشته است و بخشی دیگر به سیاستهایی کلی کشور مربوط میشود که دست آموزش عالی در تغییر و یا تاثیرگذاری در آن بسته است.
نگهبان سلامی با بیان مثالی ادامه داد: دانشگاههای مرزی معمولا با ممنوعیت جذب دانشجوی خارجی و یا سختگیریهای بسیاری در این زمینه رو به رو هستند، تصمیمهای خاصی گرفته میشود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقد است حجم قابل ملاحظهای از ایرانیان برای ادامه تحصیل به خارج از کشور میروند و بخش اعظمی از آنها نیز کشورهای همسایه که تحصیل در کشورهای همجوار را انتخاب میکنند و این امر نشان میدهد آموزش عالی ایران نتوانسته از ظرفیتهای داخلی و ظرفیتهای پیرامونی استفاده مناسب کند.
نگهبان سلامی با بیان اینکه به دلیل مسائل امنیتی که بعضا شفاف نیست؛ بخشنامهای به دانشگاهها ارسال شده و طبق آن جذب دانشجوی خارجی منع شده، افزود: مثلا دانشگاه شریف و بهشتی در جزیره کیش دارای ظرفیت دانشگاهی هستند اما وقتی از آنها سوال میشود چرا بهعنوان واحد بینالملل، دانشجوی خارجی ندارید، اعلام میکنند که اجازه پذیرش دانشجوی خارجی را ندارند بنابراین در دانشگاهها و پردیس بینالمللی هم دانشجوی ایرانی تحصیل میکنند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان گفت: تعداد دانشجویانی که در دانشگاههای پایتخت تحصیل میکنند تعدادشان به قدری محدود است که اصلا نمیتوان درباره آن اظهارنظر کرد و با آنچه در برنامه پنجم توسعه آورده شده فاصله بسیاری دارد.
منبع: خانه ملت
The post ارسال بخشنامهای به دانشگاهها مبنی بر منع جذب دانشجوی خارجی appeared first on عیارآنلاین.