به گزارش عیارآنلاین، نصرتالله ضرغام سرپرست صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در همایش نقش حمایت از اختراعات و حقوق مالکلیت فکری در رشد و توسعه که صبح امروز یکشنبه در سالن اجتماعات شهید مطهری در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد اظهار کرد: حمایتهایی که صندوق رفاه پژوهشگران از مخترعین و دانشمندان انجام شده است با یک دید راهبردی آغاز میشود.
وی اشاره کرد: ۶۷ اختراع در پروسه ثبت قرار دارد و ۱۵۷ اختراع در مرحله داوری است. قطعا ظرفیت کشور در این حد نیست.
ضرغام تصریح کرد: ما تلاش میکنیم طیف مخاطبین را گسترده کرده و از آنها حمایت بیشتری انجام دهیم تعدادی از این اختراعات به فروش رفته و هماکنون استفاده میشود.
وی خاطر نشان کرد: ۵۰ درصد دانشجویان کسب درآمد میکنند همچنین اتحادیه اروپا از لحاظ مالکیت فکری و اختراعات بعد از چین، کره،آمریکا و ژاپن است و کل اختراعاتی که به ثبت رسانده است ۲۰ درصد کل جهان است و برنامه دارد تعداد محققین دانشمندان و مهندسین را تا سال ۲۰۲۰ به ۱۶ میلیون برساند.
ضرغام تصریح کرد: آمریکا بیشترین سرمایه گذاری در رابطه با داراییهای فکری دارد و ۳۵ درصد درخواست پتنت از سمت آمریکا و ۲۵ درصد از سمت ژاپن است.
معاون صندوق فناوران افزود: صنایع مهم آمریکا یا تولید کننده اختراعات هستند یا مصرف کننده اختراعات و صنایع آمریکا از لحاظ فکری دارای ظرفیت هستند و توانستند ۴۰ میلیون را به اشتغال بگیرند و ۳۴٫۸ دهم درصد تولید ناخالص را از این طریق تامین کنند.
وی بیان کرد: ثبت اختراعات یک حرکت درآمد زایی است که سرمایه گذاری میشود. بیشترین سرمایه گذاری برای ثبت اختراعات در شرکتها و مراکز کارآفرین انجام میشود و نقش بخش خصوصی نیز در این امر پر رنگ است.
ضرغام اشاره کرد: از سال ۱۳۸۲ صندوق حمایت از پژوهشگران را پایه گذاری کرده تا یک حمایت هدفمند از پژوهشگران داشته باشیم و یافتههای پژوهشی را به محصول تبدیل کردهایم ما در زمینه آموزش سابقه طولانی داریم و حدود ۱۴۰۰ سال قبل اولین دانشگاه را به نام جندی شاپور دایر کردهایم.
ضرغام افزود: ظرفیتها برای آموزش و پژوهش باید تحت عنوان مالکیت فکری استفاده شوند و هماهنگی خوبی بین وزرای علوم، بهداشت و درمان و معاونت علمی و فناوری به وجود آمده و این زمینه ساز رشد و توسعه علمی و کیفی سازی توسعه خواهد بود.
ضرغام خاطر نشان کرد: ایجاد بنیاد علم ایران برای شناسایی استعدادهای شایسته و پیشرفته در شکوفایی و شناسایی مخترعین خواهد بود.
منبع: باشگاهخبرنگاران
The post تاکنون ۳۹ اختراع دانشگاهیان و غیر دانشگاهیان در خارج از کشور به ثبت رسیده است appeared first on عیارآنلاین.