ج: در کوبا پتانسیل فراوانی برای نوآوری وجود دارد. اما این پتانسیل برای واقعی شدن نیازمند تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی به روز و دقیق میباشد. در آمریکا لوازم و تجهیزاتی وجود دارد که قبل از پایان یافتن عمر مفیدشان کنار گذاشته شدهاند. اهدای این لوازم به کوبا می تواند محققان کوبایی را که دانشمندان ما تمایل همکاری با آنها جهت حل مشکلات مشترک را دارند، تقویت کند.
س: آیا همکاری علمی و فناوری با کوبا میتواند فرصت گفتگوی مستقلی درباره حقوق بشر در کوبا ایجاد کند؟
ج: ما با کوبا در حوزه های مختلفی که منافع مشترک است همکاری میکنیم. بیشتر این همکاریها در زمینه علم و فناوری است. پیشگیری از نشت نفت، موضوعات مربوط به زلزله، محیط زیست، سلامت و غیره. این همکاریهای حتی قبل از اعلام رویکرد جدید به کوبا در دسامبر ۲۰۱۴ انجام میشده است.
این تغییر رویکرد به ما اجازه میدهد تا همکاریها را گسترش دهیم و یا در حوزههای جدید آغاز کنیم. علم و فناوری برای پیدا کردن راهحلهای چالشهای ما در عصر جدید بسیار ضروری است. چالشهایی مانند تغییرات آب و هوایی، تامین کافی مواد غذایی، امنیت فضای مجازی، مقابله با حوادث طبیعی و … ما باید نوآوران را در هرجایی که هستند تقویت کنیم چرا که راه حلها از هرجایی میتواند به وجود بیاید.
همکاری میان آمریکا و کوبا برای مردم هر دو کشور مفید خواهد بود برای همین است که ما به دنبال کردن آن ادامه میدهیم.
س: بر اساس قوانین بودجه فدرالی نمیتواند برای همکاری علمی با کوبا مصرف شود. شما چه نقشی برای وزارت خارجه در راستای توسعه همکاریهای علمی با کوبا میبینید.؟
ج: من هر روز تماسهای فراوانی از دانشگاهها و گروههای فناورانه دارم که تمایل دارند با متخصصان کوبایی همکاری کنند. از مسایل مهمتر این است که چگونه با یک همکار خوب و استراتژیک در کوبا مرتبط شوند. گروههای غیر دولتی و موسسات علمی زیادی به دنبال همکاری با کوبایی ها هستند. رویکرد جدید دولت آمریکا تنها این مسیر را تسهیل میکند و این گروهها را قادر میسازد تا همکاران بهتری پیدا کنند.
منبع: دیپلماسی علم و فن آوری
The post اهداف فناورانه آمریکا در کوبا appeared first on عیارآنلاین.