کاهش هزینه‌های پژوهشی باعث افت رشد علمی کشور شده است

به گزارش عیارآنلاین، محمدحسین یادگاری استاد دانشگاه تربیت‌ مدرس  درباره دلایل کاهش رشد شتاب علمی کشورمان و دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در این زمینه، اظهار داشت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری باید اهمیت بیشتری برای کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در سطح دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی قائل شد.

وی با اشاره به اینکه ماندن ایران در رتبه ۱۶ تولید علم گویای این است که شتاب رشد علمی کشور کاهش یافته است، افزود: این مسئله نشان می‌دهد که توجه به بخش‌های تحقیقاتی و پژوهشی کشور یا صورت نگرفته و یا کمتر از حد لازم به این امر توجه شده است.

این استاد دانشگاه تربیت‌مدرس با اشاره به لزوم آسیب‌شناسی این کاهش شتاب گفت: نیاز هست بازبینی و بازنگری در برنامه‌های تحقیقاتی و پژوهشی کشور صورت گیرد و وزارت علوم، وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری کشور بررسی کنند که چه اتفاقی رخ داده که کشور با کاهش رشد شتاب علمی روبرو بوده است.

یادگاری با اشاره به اذعان یکی از مسئولان پژوهشی کشور درباره عدم تخصیص هزینه‌های بیشتری برای امر پژوهشی کشور و فعالیت‌های تحقیقاتی گفت: افت انجام کارهای پژوهشی و هزینه کرد کمتر در زمینه فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی در دانشگاه‌ها یکی از دلایل مهم این کاهش رشد محسوب می‌شود، جا دارد در هئیت دولت بررسی شود اعتباراتی که برای امر پژوهشی به دانشگاه‌ها سپرده شده، چگونه هزینه شده است و با وجود منابع مالی مشخص آن که عمدتا همان منابع قدیم بوده چرا این رشد با شتاب کمتری روبرو شده است. شاید مسئولان دانشگاه‌ها این اعتبارات را در بخش‌های دیگری که به نظر آنها مهم‌تر بوده است هزینه کردند.

وی با اشاره به حواشی ایجاد شده در وزارت علوم طی سال‌های گذشته گفت: لازم است مسئولان مملکتی ضعف و قوت سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در بخش منابع انسانی را بررسی کنند زیرا ما که در خارج از جایگاه مدیریتی هستیم نمی‌توانیم نتیجه تاثیرگذاری را در این بخش را ارزیابی کنیم لذا خود مسئولان وزارت علوم باید بررسی کنند تا مشخص شود آثار تغییرات رخ داده و حواشی ایجاد شده در کاهش رشد شتاب علمی کشور به چه میزان بوده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه به برخی راهکارهای مناسب برای بازگشت رشد شتاب علمی کشور به جایگاه قبل اشاره کرد و گفت: به طور قطع اعتبارات مراکز پژوهشی، پژوهشگا‌ه‌ها و مراکز علمی باید افزایش یابد تا کارهای بنیادین توسط این پژوهشگاه‌ها انجام شود.

یادگاری گفت: سامان دهی فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی در پژوهشگاه‌ها  و مراکز آموزش عالی به خصوص دانشگاه‌ها در این زمینه می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

وی تاکید کرد: برنامه‌ریزی مناسب برای پژوهشگاه‌ها و تعیین هدف مشخص برآی آنها  باعث می‌شود در کنار مدیریت منابع مالی مناسب شاهد خروجی مناسب در زمینه کارهای پژوهشی باشیم.

منبع: تسنیم

 

The post کاهش هزینه‌های پژوهشی باعث افت رشد علمی کشور شده است appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه