به گزارش عیارآنلاین، دکتر علی وطنی، معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سومین همایش سراسری قطبهای علمی کشور در استان اصفهان، اظهار کرد: یکی از بهترین اقدامات صورت گرفته در کشور برای حمایت از اقتصاد دانشبنیان، تاسیس قانون شرکتهای دانشبنیان و صندوق نوآوری شکوفایی است که باید از این دو قانون به صورت بهتری استفاده کنیم.
به گفته وطنی، قطبهای علمی کشور به مسئولان نیازی ندارند بلکه این کشور است که به آنان نیازمند است. خوشبختانه در احکام بالادستی هم نقش و جایگاه رفیع آنان به درستی دیده شده است. بر همین اساس، تصویب نقشه جامع علمی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصویب قانون شرکتهای دانشبنیان در مجلس شورای اسلامی را میتوان در راس این نگاه مثبت خواند.
وی تصریح کرد: در نقشه جامع علمی کشور، سیزده راهبرد کلان، ۷۲ راهبرد ملی و ۲۵۲ اقدام ملی تعریف شده است که با اجرای کامل آنها، تمام نیازهای اساسی و دورنمای حرکتی کشور برای نیل به مرزهای تعالی بشر، زندگی درست انسان و کرامت ایرانیان تامین میشود، همچنین ۷۳ اولویت در نقشه جامع علمی کشور دیده شده که اگر دقت کنید، میبینید این اولویتها در تمام رشتههای علوم انسانی، پایه، کشاورزی، پزشکی، هنر و … مدنظر قرار گرفته است.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی با اشاره به فعالیت خوب ستاد توسعه فناوری نانو در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: این ستاد قرار بود تا پایان برنامه پنج ساله پنجم، مقام هشتم جهان را داشته باشد که هنوز در شرایطی که به پایان این برنامه نرسیدهایم، ایران در این زمینه به رتبه هفتم جهانی دست یافته که این موضوع مایه مباهات کشور است.
وی با تاکید بر توانمندی ایران در حوزه تولید محصولات دانشبنیان، یادآور شد: در حال حاضر ایران داروهای مختلفی که یکی از آنها مربوط به بیماریهای صعبالعلاج است را به کشور روسیه میفروشد، همچنین سال گذشته به کشور چین که خود بزرگترین کشور تولید کننده و دارنده گیاهان دارویی است میزان قابل توجهی داروی گیاهی فروخته است.
وطنی با انتقاد از بحث خام فروشی سرمایههای کشور گفت: اقتصاد ایران با خام فروشی نفت و محصولات نفتی آغاز شد اما نباید اجازه دهیم این خام فروشی به منابع و سرمایههای دانشگاهی برسد.
وی تصریح کرد: در ۲۰ سال اخیر بیش از ۱۷۰ هزار مقاله علمی تولید کردیم اما فاصله بسیار زیادی با تبدیل این تولیدات علمی به فناوری و ثروت و اثربخشی آنها در جامعه داریم.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی با بیان اینکه بر اساس اسناد بالادستی و نقشه جامع علمی کشور قرار است در پایان برنامه سند چشم انداز، ۵۰ درصد GDP کشور را از محل فروش محصولات دانشبنیان تامین کنیم، افزود: البته تا رسیدن به این هدف راه طولانی در پیش داریم و نقش قطبهای علمی کشور در رسیدن به این هدف متعالی حایز اهمیت است.
وی در پایان اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری همیشه آماده خدمترسانی به شرکتهای دانشبنیان است و درهای معاونت بهروی همه نخبگان و شرکتهای دانشبنیان گشوده بوده و خواهد ماند.
منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
The post نقش قطبهای علمی کشور در رسیدن به اهداف اقتصاد دانشبنیان حائز اهمیت است appeared first on عیارآنلاین.