موافقتنامه اعطای جایزه تجاری‌سازی فناوری با دو دانشگاه امضا شد

به گزارش عیارآنلاین، دکتر محمود شیخ زین‌الدین معاون نوآوری و فناوری تجاری سازی معاونت علمی با اشاره به پیگیری اعطای جایزه تجاری سازی فناوری به دانشگاه پس از تصویب آیین نامه آن از سوی شخص معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اظهار کرد: بر همین اساس، با دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی هم موافقتنامه ای برای اجرای کردن این جایزه به امضا رسیده است.

وی ادامه داد: هدف از اعطای این جایزه، تشویق دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به تجاری‌سازی فناوری‌های توسعه‌ یافته خود از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان متشکل از اعضای هیات علمی و پژوهشگران دانشگاه ها است. این آیین‌نامه تلاش دارد نقش اساتید و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که اقدام به تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری‌سازی فناوری می‌کنند را در دانشگاه ‌های کشور، برجسته و به جایگاه واقعی خود نزدیک تر کند. بر همین اساس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معادل ۵ درصد از فروش محصولات دانش‌بنیان تابعه دانشگاه را به صورت جایزه به آن دانشگاه، مرکز علمی یا پژوهشی پرداخت می‌کند.

شیخ زین الدین با انتقاد از نگاهی که نسبت به فعالیت اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد، عنوان کرد: فعالیت این گروه در حوزه تجاری سازی فناوری، امری جاافتاده و قابل قبول در دنیا است، با این حال ما اصراری بر فعالیت همه اساتید و اعضای هیئت علمی در این حوزه نداریم، بلکه معتقدیم زمینه ارائه توانمندی افراد در زمینه های مختلف باید فراهم شود که یکی از آن بخش‌ها نیز انجام فعالیت در بخش تجاری سازی فناوری است. البته قرار نیست که این کار به صورت تمام وقت صورت گیرد، بلکه اعضای هیئت علمی در کنار سایر اعضای شرکت‌ها برای ضوابط پیش‌بینی شده، فعالیت خواهند کرد و از این طریق می‌توانند به فعالیت های آموزشی و پژوهشی خود نیز بپردازند.

رفع خلاء سهم مالکیت فکری

معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی، همچنین درباره سایر اهداف اعطای جایزه تجاری سازی فناوری به دانشگاه ها، توضیح داد: این جایزه زمینه ایجاد شرکت‌های زایشی از دانشگاه‌ها را نیز فراهم می کند. یکی از معضلات حوزه مالکیت فکری، این است که سهم کسانی که در تولید محصول دانش بنیان دخیل هستند، تعریف نشده است که اعطای جایزه پنج درصدی از سوی معاونت علمی می تواند مباحث مربوط به این موضوع را به‌طور جدی مطرح کند. در حقیقت، اعطای این جایزه، واقعی سازی سهم دانشگاه از تولید یک محصول دانش بنیان تجاری سازی شده است.

وی با اشاره به آغاز فعالیت اعطای جایزه تجاری سازی فناوری به دانشگاه‌ها، ابراز کرد: فعالیت اعطای این جایزه سال گذشته و به صورت پایلوت با ۱۰ دانشگاه برتر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و چهار دانشگاه برتر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز شد که در این میان، برخی از دانشگاه ها، فعالیت قابل توجهی داشتند و برخی از دانشگاه‌ها نیز کمی با آنچه که مدنظر بود فاصله دارند که با پیگیری‌های صورت گرفته این مراکز به زودی همه مفاد موافقتنامه را عملیاتی خواهند کرد.

شیخ زین الدین از امضای موافقتنامه اعطای جایزه تجاری سازی فناوری با دو دانشگاه دیگر خبر داد و افزود: بر همین اساس، به تازگی دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی که مراکز معتبر علمی و آموزشی کشور محسوب می شوند، موافقتنامه‌ای را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اعطای جایزه تجاری سازی فناوری امضا کرده‌اند.

آمادگی معاونت علمی برای اجرای آیین نامه اعطای جایزه به صورت گسترده

معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی در ادامه بیان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اکنون آمادگی دارد با هر مرکز آموزشی، پژوهشی و دانشگاهی که توانایی ایجاد شرکت دانش بنیان داشته باشد و فعالیت‌های آن در جایزه تجاری سازی فناوری، مصداق داشته باشد قرارداد و موافقتنامه امضا کند چرا که در حال حاضر، آیین نامه این جایزه از محدوده پایلوت خارج شده است و می تواند به صورت گسترده، در سراسر کشور اجرایی و عملیاتی شود.

وی با بیان اینکه برای اعطای این جایزه هیچ گونه محدودیتی در مورد رشته و بخش خاصی از فناوری وجود ندارد، گفت: باید محصولات تجاری سازی شده‌ که جایزه ۵ درصدی به آن تعلق می‌گیرد، حتما از دل دانشگاه برآمده باشد. یعنی پژوهش ها و فرآیند پایه‌ای آن در آن مرکز انجام گرفته باشد و همچنین، اعضای هیئت علمی باید ۳۶ درصد از سهام کل شرکت را دارا باشند. در نتیجه با فروش محصول تولید شده توسط شرکت های زیرمجموعه دانشگاه‌ها یا مراکز علمی و پژوهشی، می‌توانند حائز جایزه ۵ درصدی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باشند.

براساس این گزارش، طبق مفاد موافقتنامه‌ای که مابین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی به امضا رسیده است، اعتبار تشویقی در نظر گرفته شده برای موسسه، ۵ درصد از کل فروش محصولات تولید شده در شرکت‌های برخاسته از موسسه تا سقف حداکثر ۱۰۰ میلیارد ریال فروش در هر مورد در سال است و برای هر مورد تا مدت حداکثر هفت سال قابل محاسبه است.

منبع : نسیم

The post موافقتنامه اعطای جایزه تجاری‌سازی فناوری با دو دانشگاه امضا شد appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه