مسئولین رسیدگی کنند!

به گزارش سرویس علم و فناوری عیارآنلاین، هفتمین بسته خبری علمی و فناوری که به مهم‌ترین رویدادهای این حوزه اختصاص دارد، منتشر شد. در این شماره به بررسی اوضاع مبهم ریاست دانشگاه تهران، حضور رئیس جمهور تاتارستان در ایران به دعوت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ابلاغ برنامه ملی آینده نگاری علم و فناوری پرداختیم.

لطفا رسیدگی کنید!

دانشگاه تهرانطبق قانون حداکثر حضور هر سرپرست در دانشگاه ۳ ماه است که در شرایطی ممکن است برای یک دوره دیگر و در مجموع به اندازه ۶ ماه تمدید شود و بیش از این نباید با سرپرست اداره شوند. وضعیت مبهم ریاست دانشگاه‌ها در یک سال اخیر و انتخاب پشت سر هم سرپرست به جای سرپرست موجب شده تعداد زیادی از دانشگاه های کشور مدت ها بدون رئیس اداره شوند. در این میان جنجالی ترین دانشگاه طبق معمول دانشگاه تهران است که در بلاتکلیفی به سر می‌برد.

چرا جنجال میکنید!

نکته قابل توجه در مورد دانشگاه تهران اینجا بود که در مورد انتخاب رئیس آن شخص آقای روحانی نظر داشت! اواخر دی ماه فرهادی، محمود نیلی احمدآبادی را به عنوان رئیس پیشنهادی دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کرد.

شورای عالی و نیلی احمدآبادی

پس از انتقادهای مکرر از وزارت علوم در رسانه ها که همگی معطوف به بدون رئیس بودن دانشگاه تهران بود هفته گذشته فرهادی را به واکنش واداشت تا جایی که توپ را به زمین شورای عالی انداخت و اعلام کرد: اسامی ۲۹ نفر از سرپرستان دانشگاه‌ها را به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کرده‌ایم و این افراد در نوبت رسیدگی شورا قرار دارند همچنین بیش از دو ماه است که سرپرست دانشگاه تهران را به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کردیم اما در دستور کار این شورا قرار نگرفته است و من نباید این موضوع را در دستور کار شورا قرار دهم.

و اما شورای عالی انقلاب فرهنگی

باید از دبیرخانه و مسئولین شورا پرسید علت رسیدگی نکردن به موضوع ریاست دانشگاه تهران چیست؟ شاید اعضای شورا امید دارند در صورت مطرح نشدن این موضوع، وزیر علوم سیگنال منفی دریافت کند و گزینه ریاست این دانشگاه را تغییر دهد. اما شرایط موجود و رویکرد های اتخاذی در وزارت علوم بیانگر این موضوع است که آنها بر موضع خود ایستاده اند. پس بهتر است شورا هم تکلیف این دانشگاه را هرچه زودتر تعیین کند. اگرچه دیگر امسال شورا جلسه ای در پیش ندارد و باید منتظر سال ۹۴ و اتفاقات پیش رو بود.

تاتارستان رو چرخ دیپلماسی ایران میگردد

ستاری - رئیس جمهور تاتارستانپیشرفت علمی به‌ طور فزاینده‌ای به جاری شدن اندیشه و نوآوری در سطح فراملی و میان کشورها متکی است. به نظر می‌رسد علم و تکنولوژی ابزارهای جایگزین مطلوبی برای تعامل و ایجاد ارتباطات بین‌المللی است یعنی نوآوری، علم و دستاوردهای فناوری می‌تواند سهم بالقوه‌ای در سیاست خارجی کشورهای مختلف برای حضور در عرصه‌های فراملی داشته باشند. می‌توان از علم و تکنولوژی به عنوان ابزاری در رسیدن به اهداف و منافع ملی استفاده نمود چرا که علم و فناوری حوزه نوینی است که قابلیت تامین منافع ملی کشورها در عرصه بین‌المللی را داراست.

هفته گذشته رستم مینی‌خانف برای دومین بار، به عنوان رییس جمهوری تاتارستان یکی از جمهوری های مستقل روسیه، وارد تهران شد. او، پیش تر سه بار نیز در دیگر سمت های دولتی جمهوری تاتارستان به ایران سفر کرده بود و آشنایی زیادی با ایران داشت. اما این بار گر چه تنها سه سال از سفر قبلی اش می گذشت، از دیدن پیشرفت ها و تغییرات رو به جلوی علمی و فناوری ایران، طی این مدت، لب به سخن گشود و لازم دید تا بر همکاری های جدی تر جمهوری تحت ریاست اش با جمهوری اسلامی ایران، بارها و بارها تاکید کند. او که به دعوت سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به کشورمان و در پاسخ به حضور وی در تاتارستان طی پاییز گذشته، به تهران سفر کرده است، علاوه بر دیدار با معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با سه وزیر نیز دیدار کرد؛ بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، وزرایی بودند که در دیدار مینی‌خانف، بر اهمیت ارتباطات و تبادل علمی و فناوری با تاتارستان تاکید کردند و این رییس جمهوری خندان تاتار نیز از این ارتباط به شدت استقبال کرد.

پیرامون توافقات انجام شده بین ایران و تاتارستان بویژه در حوزه اقتصاد دانش بنیان طی بازدید هیأت تاتارستان از بخش‌های دولتی و خصوصی، مراکز پژوهشی و پارک فناوری پردیس معاونت علمی، زمینه های همکاری در حوزه فناوری‌اطلاعات، نانو، لیزر و مواد پیشرفته بررسی شد و امیدواریم همکاری های خوبی در این حوزه‌ها محقق شود.

آینده ای نه چندان دور

تدوین سند چشمانداز بیست ساله، گام ارزشمندی در جهت دهی فعالیتهای کشور برای رسیدن به توسعه بوده و از مهمترین فرازهای سند، توجه ویژه به جایگاه ایران در افق ۱۴۰۴ در حوزه علم و فناوری است. بدیهی است تحقق اهداف مندرج در سند چشم انداز، مدیریت و تدبیر جامع در تمامی ابعاد را میطلبد و لازم است در حوزه مدیریتی علم و فناوری، مهم ترین عوامل شناسایی شده و برنامه های مناسب، طراحی و اجرا گردند. از آنجا که چشم انداز ناظر به آینده است، بهره گیری از تکنیکهای آینده نگرانه برای سنجش جهتگیری صحیح سیاستها و کیفیت برنامه ها در مسیر تحقق اهداف چشم انداز و سایر اسناد ضروری است.

طی ۵۰ سال گذشته با اوج گرفتن تفکر راهبردی، به تدریج نظر کشورها، سازمان های جهانی و بنگاه های کوچک و بزرگ به مطالعات آینده به عنوان زمینه ساز برنامه ریزی راهبردی جلب شده تا جایی که بخش مطالعات آینده بخش لاینفک هر سازمان تحقیقاتی که به موضوعی کلان، مهم و راهبردی می‌پردازد را تشکیل میدهد.

نکته قابل توجه در مطالعات آینده آن است که آینده پژوهشی به پیشبینی قطعی آینده نمی پردازد بلکه عوامل شکل دهنده، شناسایی، مطالعه و مورد بحث واقع می شوند. سپس چالش ها و موضوعات پیش رو شناسایی میشوند تا بتوان با ارائه راهکارهای مناسب برای برخورد با آنها برنامه ریزی نموده، از بروز چالش ها و تحقق آینده نامطلوب جلوگیری نمود.

هفته گذشته از طرف معاونت اول ریاست جمهوری مصوبه هیئت وزیران درباره برنامه ملی آینده نگاری علم و فناوری برای اجرا به معاونت علم و فناوری ابلاغ شد.

در این مصوبه معاونت علمی و فناوری رییس جمهور موظف است ظرف شش ماه شیوه نامه طراحی و تدوین برنامه ملی آینده نگاری علم و فناوری را برای بررسی و تصویب نهایی به شورای عتف تحویل دهد. معاونت علمی و فناوری رییس جمهور موظف همچنین است برنامه ملی آینده نگاری علم و فناوی کشور را برای حوزه های اولویت دار طراحی، تدوین و برگزار نماید.

سایر اخبار مهم علم و فناوری در هفته گذشته:

ستاری: بازار رضای مشهد ۱۰ – ۰ به چینی‌ها باخته است

رییس مرکز ملی فضایی منصوب شد

سند ملی توسعه دانش‌بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر به تصویب رسید

اعطای کمک مالی بلاعوض به شرکت‌های دانش‌بنیان برای حسابرسی مالی

مجلس با اصل پایان نامه فروشی مخالف است/وزارت علوم لایحه خود برای مقابله با پایان نامه فروشی را ارائه دهد

راه مقابله با صندلی خالی دانشگاه‌ها تنوع رشته‌ای است

رتبه‌بندی ۱۰۰ دانشگاه برتر از نظر نظام رتبه‌بندی تایمز اعلام شد

The post مسئولین رسیدگی کنند! appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه