به گزارش عیارآنلاین، محمدرضا مردانی رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی مدیریت شهری و روستایی وابسته به وزارت کشور با اشاره به ملزومات شتاب علمی مستمر گفت: فرآیند تولید علم مستلزم جهت گیری صحیح نظام آموزشی، فضای مناسب و فراهم بودن بسترها و مشوقهای لازم برای اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و سایر پژوهشگران از یک سو و تلاش و کوشش محققان و همراهی سایر بخشها اعم از صنعت، خدمات، تولید و مدیریت کلان دستگاهها از سوی دیگر است. به طوریکه میتوان تولید علم را مرهون هماهنگی همسویی و هم راستایی تمام دستاندرکاران تاثیر گذار در حوزه سیاست گذاری، اجرا و نظارت به ویژه سیستم آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی دانست.
وی افزود: زمانی که اتفاق نظر بین بخشهای مختلف بیشتر میشود شتاب تولید فعالیتهای علمی نیز افزایش مییابد و تحرک جدی را در این راستا شاهد میشویم به طوریکه در سالهای اخیر رشد خوبی داشتیم و از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ به جایگاه مناسبی در منطقه دست یافتیم.
رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی مدیریت شهری و روستایی گفت: براساس گزارش پایگاههای استنادی علوم جهانی شتاب تولید علم در سالهای گذشته فرصت خوبی برای کشورمان فراهم آورد که علاوه بر موفقیت در پاسخ به نیازهای داخلی به بالندگی علمی کشورمان هم منجر شد. براین اساس نظام آموزش عالی کشور باید همواره با مشارکت و کمک دانشگاهیان و دانشمندان کشورمان از طریق رصد و ارزیابی علل و عوامل و زمینههای سرعت بخشیدن به تلاشها و تولیدات علمی، موانع موجود را از میان برداشته و بسترهای لازم را در راستای حفظ دور و افزایش شتاب علمی کشور را فراهم آورد.
وی با بیان اینکه تحقق اهداف سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور و دست یابی به الزامات نقشه جامع علمی و سیاستهای کلی علم و فناوری نیازمند برنامه ریزی راهبردی و پایش مستمر است، گفت: مسئولان دستگاه آموزش عالی و سیاستگذاران و بخشهای نظارتی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی بایستی به این مهم توجه جدی داشته باشند.
دبیر کنفرانس آینده پژوهی اظهار داشت: برگزاری کنفرانسهای علمی نیز زمینه مشارکت و همکاری نخبگان کشور را در راستای تولید علم و پژوهشهای کاربردی فراهم میآورد و به نوبه خود سهمی در افزایش تولید علم به خود اختصاص میدهد به نظر میرسد نگاه به آینده تحولات و پیشرفت علم و فناوری در دنیا که به عنوان موتور محرک توسعه همه جانبه کشورها محسوب میشود در کشور ما نیز از طریق فرآیند آینده پژوهی و آینده نگری تحولات و پیشرفتها و پدیدههای توسعه رصد شده و با فرهنگ و ارزشهای کشور تطبیق و تدابیر لازم برای بهره گیری از دستاوردهای بشری در دستور کار قرار گیرد.
منبع: فارس
The post لزوم رصد و ارزیابی عوامل سرعت بخشی به تولیدات علمی appeared first on عیارآنلاین.