عدم اجرای سیاست‌­های تنظیم ظرفیت موسسات آموزش عالی توسط وزارت علوم

به گزارش عیارآنلاین، به نقل از ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، سیاست‌­های تنظیم ظرفیت موسسات آموزش عالی که از سوی شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در اریبهشت­‌ماه سال گذشته به تصویب رسیده است، به عنوان مجموعه‌هایی از سیاست‌­ها به استناد آئین­‌نامه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور برای تدوین برنامه‌­های اجرائی، اصلاح قوانین و آئین‌نامه‌­ها به وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و همچنین معاونت علمی رئیس جمهور و جهاد دانشگاهی ابلاغ شد.

پس از ابلاغ این مصوبه دستگاه‌­های مذکور ملزم به تدوین برنامه­‌های اجرائی، اصلاح قوانین و آئین‌­نامه­‌های جداگانه خود به شورای انقلاب فرهنگی شدند.

طبق متن سیاست تنظیم ظرفیت این سیاست‌ها می‌بایست با رعایت ملاحظات آمایش سرزمینی اجرایی شوند و لذا ارتباط تنگاتنگی با طرح آمایش آموزش عالی دارند. به عنوان مثال در سیاست اول تنظیم ظرفیت موسسات عالی به بازنگری و تعیین ظرفیت­‌های آموزش عالی و میزان جذب دانشجو در هر رشته و مقطع تحصیلی با توجه به نرخ فارغ التحصیلان هر رشته، نرخ شاغلان در مشاغل مرتبط و غیر مرتبط با رشته­‌های دانشگاهی، نرخ افزایش یا کاهش فرصت‌های شغلی و کار­آفرینی دانش‌­آموختگان و تناسب این فعالیت‌ها با نیاز واقعی ملی ناشی از برنامه­‌های توسعه کشور،­ برنامه­‌های توسعه استانی، اولویت­‌های نقشه جامع علمی کشور، علوم و فناوری‌های نوین و آینده­‌پژوهی علمی و فناوری اشاره شده است.

هفته گذشته سیاست‌ها و ضوابط اجرایی آمایش آموزش عالی در عرصه سلامت به دستور رئیس جمهور برای اجرایی شدن به نهادهای ذی­ربط ابلاغ شد اما متاسفانه از سوی وزارت علوم هنوز اقدام موثری برای پیشبرد این سیاست­‌ها مشاهده نشده است. طرح آمایش آموزش عالی با وجود مصوب شدن در دولت قبل و ارائه به شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنان منتظر رفع نواقص موجود در طرح از سوی وزارت علوم است و عملا در پیچ و خم‌های وزات علوم گمشده است.

به طوری که این امر با ابراز گلایه ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور مواجه شده و هفته گذشته رئیس کارگروه اجرایی­‌سازی سیاست­‌های ابلاغی نقشه جامع علمی کشور در مصاحبه‌ای ضمن تجلیل از اقدامات وزارت بهداشت، از تعلل وزارت علوم تحقیقات و فناوری در اجرایی سازی سیاست‌های مربوط به تنظیم ظرفیت دانشگاه­‌ها انتقاد کرد.

نوروزی گفت: هنوز از وزارت علوم در این زمینه اقدام موثر و قابل عرضه‌ای مشاهده نشده است که امیدواریم هرچه زودتر در زمینه اجرایی کردن این مصوبه اقدام کنند.

با توجه به اهمیت این سیاست‌­های ۱۲گانه در بهبود وضعیت جذب دانشجویان متناسب با نیازهای مناطق مختلف کشور، ارتباط هرچه بیشتر دانشگاه‌­ها با صنایع مربوط به اقلیم جغرافیایی و به تبع آن ایجاد فرصت­‌های شغلی متناسب با رشته تحصیلی برای فارغ التحصیلان هر رشته باید این سوال را از مسئولان وزارت علوم پرسید که چرا پس از گذشت بیش از یکسال از ابلاغ این سیاست‌ها هنوز اقدام عملی برای پیشبرد آن از سوی وزارت علوم صورت نگرفته است؟!.

البته مسئولان وزارت علوم هر چند وقت یکبار از سیاست‌های تنظیم ظرفیت و همچنین طرح آمایش آموزش عالی یادی می‌کنند فی المثل فرهادی در آخرین اظهار نظرها اعلام داشت که ان‌شاءالله تا پایان تابستان طرح آمایش آموزش عالی کشور به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد. ولی روند پیشرفت این دو مصوبه در وزارت­خانه به حدی کند است که نمی‌توان به این اظهارنظرها دلخوش کرد.

منبع: فارس

 

The post عدم اجرای سیاست‌­های تنظیم ظرفیت موسسات آموزش عالی توسط وزارت علوم appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه