به گزارش سرویس علم و فناوری عیارآنلاین، نهمین بسته خبری علمی و فناوری که به مهمترین رویدادهای این حوزه اختصاص دارد، منتشر شد. در این شماره به بررسی سفر دستیار علمی رئیس جمهور روسیه به ایران، معرفی کارگزاران اجرای معافیتهای مالیاتی شرکتهای دانش بنیان، ماجرای ادامه دار ادغام دانشگاه علوم اقتصادی و تفاهمنامه دستگاههای علمی با معاونت زنان ریاست جمهوری پرداخته شد.
روسیه و دیپلماسی علمی ایران
سفر دو روزه دستیار علمی رئیس جمهوری روسیه که به دعوت معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران صورت پذیرفته بود، سه شنبه گذشته پایان یافت. طی این دیدار زمینههای همکاری مشترک علمی و فناوری میان دو کشور بررسی و مورد ارزیابی قرار گرفت و تفاهم نامه های همکاری در سطح دانشگاههای برتر و مراکز علمی دو کشور منعقد شد.
طی این سفر دو روزهی هیأت روسی بیش از سی نشست تخصصی در حوزه های مختلف برگزار شد که بنا به گفته معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری این سطح از توافقها برای نخستین بار است که انجام میشود.
ناگفته نماند این هیأت روسی با وزیر علوم نیز دیداری با هدف ساماندهی و آکادمیک کردن روابط دوجانبه در حوزه علمی برگزار کردند.
با نگاهی به اینگونه دیدارها که خوشبختانه در سال ۹۳ مورد توجه مسئولین قرار گرفت و مهمترین آنها برگزاری اجلاس وزرای علوم کشورهای عدم تعهد در تهران بود ، به نظر میرسد علم و تکنولوژی ابزارهای جایگزین مطلوبی برای تعامل و ایجاد ارتباطات بینالمللی است یعنی نوآوری، علم و دستاوردهای فناوری میتواند سهم بالقوهای در سیاست خارجی کشورهای مختلف برای حضور در عرصههای فراملی داشته باشند.
طعم شیرین معافیت مالیاتی
سال ۹۳ فهرست اسامی ۴۰ شرکت از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای سازمان امور مالیاتی ارسال شد تا طبق قانون مورد معافیت مالیاتی قرار گیرند. اما با توجه به افزایش تعداد این شرکت ها تا پایان سال ۹۳ و نزدیک شدن این عدد به مرز ۱۴۰۰ شرکت انتظار میرفت فرایند اجرایی معافیت مالیاتی این شرکت ها هرچه سریعتر آغاز و پیگیری گردد. هفته گذشته از سوی دبیرخانه کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان، کارگزاران اجرای معافیتهای مالیاتی شرکتهای دانش بنیان معرفی شدند.
سرپرست امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان در اینباره گفت: اسامی شرکتهای مشمول استفاده از مزایای قانون و کارگزاران مالیاتی هر یک از شرکتها در صفحه اول سامانه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان (www.Daneshbonyan.ir) اطلاع رسانی شده است و لازم است شرکتهای دانش بنیان حتما با کارگزار مالیاتی مربوط خود ارتباط برقرار کنند و تا تاریخ ۲۵ فروردین اطلاعات مورد نیاز را ارائه نمایند.
دیگه چه خبر؟
هفته گذشته یکی از موضوعاتی که همچنان در صدر اخبار قرار دارد و حتی پای وزیر علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی را به میان کشیده است مسأله ادغام دانشگاه علوم اقتصادی با دانشگاه خوارزمی که هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده است.
دوشنبه گذشته نیز تفاهمنامه همکاری توسعه و ساماندهی پژوهش های زنان و ارتقای توانمندی های زنان نخبه و مدیر میان دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری به امضا رسید.
سایر اخبار علم و فناوری در هفته گذشته:
نوید تحول بزرگ در اقتصاد کشور با پیگیری و حمایت های ویژه صندوق توسعه ملی
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با تقدیر از پیگیری های مدیرعامل صندوق توسعه ملی برای تصویب حمایتهای ویژه بانک ها از منابع صندوق توسعه ملی به شرکتهای دانشبنیان، این امر را زمینهای برای تحول بزرگ اقتصادی در کشور و حرکتی راهگشا در مسیر توسعه اقتصاد دانشبنیان عنوان کرد.
ارزش گذاری اختراعات و طرحهای بازار دارایی فکری باید اجرایی شود
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی گفت: برای اصلاح ساختار بازار دارایی فکری، طرح ها و اختراعات پس از ثبت، باید در سازمان مدیریت صنعتی ارزشگذاری شوند.
لایحه مبارزه با «تقلب علمی» در دولت تصویب شد
وزیر علوم از تصویب لایحه مبارزه با تقلب علمی در کمیسیون علمی دولت خبر داد.
رییس صندوق رفاه وزارت علوم منصوب شد
طی حکمی از سوی محمد فرهادی وزیر علوم، ذوالفقار یزدانمهر به عنوان رییس صندوق رفاه وزارت علوم منصوب شد.
این ۱۲۰۰ نفر لغو استخدام میشوند
یک نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیگیری موضوع بورسیههای غیرقانونی در دولت قبل، میگوید دستکم هزار و ۲۰۰ دانشجویی که به شکل غیرقانونی دکترا گرفتهاند، لغو استخدام خواهند شد.
معاون دانشجویی وزیر علوم گفت: نظر شخصی یکی از نمایندگان مجلس درخصوص بررسی پرونده دانشجویان بورسیه نمیتواند در تصمیم قانونی اثرگذار باشد زیرا ما به عنوان مجریان آموزش عالی مؤظف به انجام فعالیت قانونی هستیم.
ردپایی از تقلب علمی در دانشگاههای برتر دیده نمیشود
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: درصد وجود تقلب علمی در دانشگاههای برتر بسیار پایین است.
ایجاد پایگاههای صادراتی با هدف کمک به شرکتهای دانشبنیان
به گفته معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از مهم ترین اقدامات این معاونت در سال گذشته در راستای حمایت از توسعه کسب و کار بینالملل شرکتهای دانشبنیان، ایجاد کریدور خدمات صادراتی محصولات دانش بنیان بوده است.
سامانه ملی ثبت اطلاعات تحقیقاتی راهاندازی شد
احمدی از راهاندازی سامانه سمات (سامانه ملی اطلاعات تحقیقاتی) خبر داد و گفت: دستگاههای اجرایی تا نیمه اول اردیبهشت ماه مهلت دارند طرحهای تحقیقاتی خود را در این سامانه ثبت کنند.
The post طعم شیرین معافیت مالیاتی appeared first on عیارآنلاین.