به گزارش عیارآنلاین،, علیاصغر توفیق، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست آشنایی با قانون، آییننامه و فرآیند حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان صنعتی و توسعه واحدهای تحقیق و توسعه با اعلام این مطلب گفت: ارزش کل داراییهای دنیا براساس قیمتگذاری واحدهای تولیدی و صنعتی، معادن، قیمت زمین و ساختمان و ارزش دانش تولیدشده محاسبه شده است.
وی با بیان اینکه ارزش تولید دانش در کل دارایی کشورهای متوسط۵۰ به ۵۰ است، افزود: نسبت سهم ارزش تولید دانش در کل داراییهای کشورهای پیشرفته ۸۰ به ۲۰ است اما ارزش داراییهای ایران ۸۰درصد شامل ساختمان، معادن و… و ۲۰درصد ارزش دانش است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: شاید برخی نسبت به این آمار اعتراض داشته و آن را غیرواقعی بدانند اما حقیقت این است که شاید این آمار ۱۰ تا ۱۵درصد انحراف داشته باشد اما به واقع در ایران، دانش بهعنوان یک ثروت محاسبه نمیشود و به همین دلیل اموال واحدهای تولیدی و شرکتها، هیچگاه جایگاه و ردیفی برای آن تعیین نشده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: در ایران برای دستیابی به رشد و توسعه گامهای بسیار خوبی برداشته شده، هرچند در این مسیر توقفهای کوتاهی داشتهایم اما هیچگاه با خللی جدی در اینباره مواجه نبودهایم.
وی افزود: بهطور قطع با ایجاد معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، تشکیل صندوق علمی و فناوری و توجه دولت به تولیدات دانشبنیان میتوان نسبت به رشد نهال علم و توسعه در ایران امیدوار بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برگزاری نمایشگاهی در حاشیه این نشست تصریح کرد: در سالهای پیش که انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید در کارخانه جوراب آسیا نمایشگاهی از تمام قطعات مورد استفاده در واحدهای تولیدی کشور که همه آنها وارداتی بود، برگزار شد تا تولیدکنندگان نسبت به ضرورت تولید قطعات در داخل کشور واقف شوند.
توفیق بیان کرد: خوشبختانه امروز نمایشگاهی از توان تولیدی کشور برگزار کردهایم تا بتوانیم برای آنها بازار فروش پیدا کنیم زیرا در زمینه تولید قطعات، پیشرفتهای قابل توجهی انجام شده در حالیکه پیش از انقلاب، از نمک تا قاشق پلاستیکی باید از سایر کشورهای دنیا وارد ایران میشد.
این مقاممسئول تصریح کرد: بهطور قطع نتیجه تلاش دهههای گذشته دانشمندان، مخترعان و محققان ایرانی در حالحاضر به ثمر نشسته و میتوانیم این دستاوردها را به خوبی مشاهده کنیم.
توفیق خاطرنشان کرد: اکنون زمان آن فرا رسیده تا به ثمربخشی دانشی که تولید کردهایم، بیندیشیم و برای تولیدات خود بهدنبال خریدار باشیم تا در میان محققان و مخترعان دلسردی ایجاد نشود.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: خوشبختانه با سیاستهای کلان کشور که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ میشود بهویژه با ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی، مشخص شد که باید کشور در مسیر علم و فناوری حرکت کرده و تلاش کنیم تا اقتصادی دانشبنیان داشته باشیم زیرا سیاستهای اقتصاد مقاومتی از ما اقتصادی جوشان را مطالبه میکند.
این مقاممسئول ابراز کرد: تشکیل معاونت علمی و فناوری در ریاستجمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز بیانگر این واقعیت است که در بعد سیاسی و سیاستگذاری مشکلی در زمینه دستیابی به اقتصادی دانشبنیان وجود ندارد، بنابراین با توجه به آماده بودن بسترها هیچ راهی نداریم جز اینکه در آینده، اقتصاد ایران به شکوفایی برسد.
۶۹۹ بنگاه دانشبنیان تا پایان امسال
همچنین در ادامه این نشست، حسن آقاکثیری، رییس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در ۱۲ رشته حوزه صنایع پیشرفته و دانشبنیان بهای تمامشده مربوط به وزن نیست بلکه اندازهگیری سهم دانش است.
وی افزود: هماکنون از سوی دولت کمک میشود تا فرآیندهایی برای تجاریسازی ایدههای شرکتهای حوزه دانشبنیان ایجاد شود اما اگر ایجادکننده بخواهد تجاریسازی کند به اصطلاح وارد دره مرگ میشود البته میتواند وارد زیرساختهای صنعتی شود تا ضمن داشتن بهرهوری آن شرکت، شرکت دانشبنیان تلقی شده و از مزیتهای آن بهره ببرد.
آقاکثیری با برشمردن مولفههای اقتصاد دانشبنیان تصریح کرد: هزینه در دانش، سیاستهای علم و فناوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات و جهانی شدن مولفههای اقتصاد دانشبنیان است.
وی اضافه کرد: براساس چشمانداز ۱۴۰۴ باید کشور نخست منطقه در حوزه دانش و فناوری باشیم و این در حالی است که بر اساس آمار بانک جهانی رتبه ۱۵ را در بین ۲۰ کشور منطقه در اختیار داریم و در رژیم فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه ۹، آموزش رتبه ۹، نوآوری رتبه ۸ و رژیم نهادی و اقتصادی رتبه ۲۰ را دارا هستیم.
آقاکثیری تصریح کرد: براساس تعاریف جهانی، رشد علم از دانشگاه و توسعه فناوری از بنگاه انجام میشود و بهطور ویژه صنعت باید در این حوزه فعال شود.
رییس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: در این مسیر دانشگاهها و مراکز پژوهشی و بنگاههای صنعتی و تولیدی باید دست بهدست هم دهند تا همافزایی بیشتری ایجاد شود.
وی افزود: تا پایان سال ۹۳ حدود ۳۶ بنگاه با فعالیت دانشبنیان در اختیار داشتهایم که هدفگذاری این حوزه دستیابی به ۶۹۹ بنگاه تا پایان سال ۹۴ و نیز ۴۱۷۸ بنگاه تا پایان سال ۹۶ است.
آقاکثیری همچنین با برشمردن اهداف کمی برای ایجاد واحد تحقیق و توسعه در بنگاههای صنعتی گفت: این رقم تاکنون ۱۲۷۶ بنگاه بوده که باید تا پایان دولت یازدهم به بیش از ۴هزار بنگاه ارتقا یابد.
همچنین باید سهم ۰/۳۴ درصدی تحقیق و توسعه نسبت به تولید ناخالص داخلی در سندچشمانداز ۱۴۰۴ به حدود ۴درصد افزایش یابد.
ثبتنام ۸هزار شرکت در سامانه دانشبنیانها
در ادامه این جلسه، محمد صاحبکار خراسانی، رییس کارگروه ارزیابی تشخیص صلاحیت شرکتهای دانشبنیان ریاستجمهوری با تاکید بر ضرورت استفاده از فناوری در تولید اظهار کرد: درحالحاضر ۸هزار شرکت در سامانه شرکتهای دانشبنیان ثبتنام کردهاند.
وی افزود: از میان این تعداد شرکت، تاکنون ۳۰۰۰ شرکت در مرحله تکمیل اطلاعات، ۲۵۰۰ شرکت در مرحله ارزیابی بوده و ۱۵۰۰ شرکت نیز تایید نهایی شدهاند.
صاحبکارخراسانی یادآور شد: ما به واسطه معافیت مالیاتی، معافیت گمرکی برای واردات ماشینآلات و نمونههای اولیه برای مهندسی معکوس، تامین تجهیزات و اعمال راهکارهای حمایتی از تمام واحدهای تولیدی مبتنی بر علم و فناوری حمایت میکنیم.
منبع: صمت
The post رشد ۳/۵ درصدی تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی appeared first on عیارآنلاین.