به گزارش عیارآنلاین، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، در افتتاحیه دومین نمایشگاه فناوری و نوآوری (Inotex 2015)، برگزاری این نمایشگاه را زمینهساز ارائه حمایت تسهیلاتی به شرکتها، برای ارائه آنها در سطح گستردهتری در آینده خواند و افزود: این نمایشگاه تمرین و پایلوت بسیار خوبی برای ارائه گسترده تسهیلات در حوزه صادرات و انتقال فناوری محسوب میشود. تسهیلات در این نمایشگاه در ابعادی کوچکتر ارائه میشود تا ضمن سنجیده شدن ابعاد آن، برای ارائه بهصورت گسترده در آینده با مشکلی مواجه نشود.
ستاری با بیان اینکه امکانات بسیار خوبی در قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان برای رشد و توسعه شرکتها پیشبینی شده است، گفت: اگرچه در ابتدا، با توجه به مقاومتهای موجود به دلیل سیطره اقتصاد نفتی، چرخهای این قانون به خوبی حرکت نمیکرد، اما اکنون شاهد اتفاقات مثبت این قانون در فرهنگ اقتصادی هستیم.
افتخار به تولید بر مبنای صنعت واقعی
وی افزود: ما طی سالهای پیشین همواره به اول بودن نفت و گازمان در دنیا افتخار میکردیم، اما افتخار به این داراییها، هیچگاه به تولید بر مبنای صنعت واقعی را به همراه نداشته است.
رییس هیات امنای پارک فناوری پردیس، بازگشت به ارزشهای درونی، توجه به سنتها و برتریهای سرزمینی را از اساسیترین پایههای اقتصاد دانشبنیان دانست و افزود: جوانان خلاق و نیروی انسانی متفکر، مهمترین ارزشهای اقتصاد دانشبنیان بهشمار میرود و شرکتهای دانشبنیان بزرگ و موفق با خلاقیت همین جوانان که اغلب کمتر از ۳۰ سال سن دارند، ایجاد میشود.
تسهیل گری دولت برای فعالیت شرکت ها در اقتصاد دانش بنیان
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان بهعنوان بستری مناسب برای توانمندشدن شرکتها، بیان کرد: کار ما در دولت تسهیلگری فعالیت شرکتها بر بستر این قانون است و نفس برگزاری نمایشگاهها، جشنواره ها برای تحقق اقتصاد دانشبنیان کافی نیست و نخستین و مهمترین مشکل، فرهنگ این اقتصاد است که باید اصلاح شود.
ریس بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه برگزاری همایش کارآفرینان ایرانی خارج از کشور هفته گذشته در برلین، نقش حضور و همفکری ایرانیان نخبه خارج از کشور در ورود دانش و ترویج فرهنگ اقتصاد دانشبنیان سازنده است، افزود: بسیاری از متخصصان ایرانی در شرکتهای بزرگ جهان مشغول فعالیت هستند که میتوانند به هموطنان خود کمک کنند. این کمکها و سرمایهها با توجه به اینکه توانمندی و دانش و فناوری به کشور وارد میکنند، از سرمایهگذاری مادی بسیار ارزشمندتر است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور پس از مراسم افتتاحیه در سالن خلیج فارس نمایشگاه حضور یافت و ضمن بازدید از دستاوردهای داخلی و بینالمللی فناوری و نوآوری ارائهشده در این نمایشگاه، از ربات جراحی از راه دور سینا، یکی از دستاوردهای بومی ارائهشده در این نمایشگاه رونمایی کرد. این رباط عملکرد پیشرفتهای در حوزه جراحی از راه دو دارد و متناظر با رباط داوینچی آمریکا است. از طریق این رباط جراح با استفاده از یک مانیتور و دو بازوی جراحی حرکات مختلفی را بر روی قسمت مورد جراحی انجام میدهد و از طریق دوربینهایی با بیمار در ارتباط است.
از این رباط بیشتر برای جراحیهای ناحیه شکمی استفاده میشود و عملکرد پایلوت آن نیز بر روی دو گوسفند انجام شده است. یعنی مراحل آزمایش حیوانی انجام شده است. رباط جراحی سینا با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی شده است.
دومین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری inotex2015 با حضور شرکتهایی از ۱۵ کشور خارجی، ۱۹ تا ۲۲ خردادماه سال جاری، به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و توسط پارک فناوری پردیس معاونت علمی در سالنهای ۴۴ و خلیج فارس محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپا خواهد بود.
منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
The post ربات جراحی از راه دور در Inotex 2015 رونمایی شد appeared first on عیارآنلاین.