به گزارش عیارآنلاین، رئیس پژوهشکده مطالعات فناوری از راه اندازی سامانه اسناد سیاستی حوزه علم و فناوری کشور تا پایان سال جاری خبرداد.
دکتر طباطبائیان با بیان اینکه یکی از گرفتاری های کشور نداشتن اطلاع درست از اسناد و مصوبات سیاستی در حوزه علم و فناوری است،گفت: در حال حاضر بیش از ۱۷ نهاد در کشور وجود دارند که می توانند قانون گذاری کنند که متاسفانه در برخی بخش ها از تعداد مصوبات و میزان اجرایی شدن آنها اطلاع دقیقی وجود ندارد.
وی افزود: در این زمینه در پژوهشکده مطالعات فناوری در حال طراحی سامانه اسناد سیاستی حوزه علم و فناوری کشور هستیم.
رئیس پژهشکده مطالعات فناوری تصریح کرد: این سامانه وب سایتی است که در آن تلاش می کنیم تمام اسناد سیاستی کشور در عرصه علم وفناوری کشور را بارگذاری کنیم و به دنبال روش هایی هستیم که تمام سازمان ها و مراکزی که مصوبه ای از مراجع قانونی تهیه می کنند در این سامانه ثبت کنند.
دکتر طباطبائیان از تلاش پژوهشکده مطالعات فناوری برای راه اندازی این سامانه تا پایان سال جاری خبرداد و گفت: در این زمینه نیاز به همکاری سایر دستگاه ها و سازمان های درگیر حوزه علم و فناوری کشور داریم که اطلاعات خود را در این سامانه بارگذاری کنند.
وی تاکید کرد: با راه اندازی این سامانه اطلاعات بروزی از وضعیت سیاست های علم و فناوری کشور در دست خواهیم داشت و اطلاع می یابیم که چه اسنادی مصوب شده، کدام اسناد در حال تهیه است و چه اسنادی از رده خارج شده اند. همچنین با این سامانه فضای سیاستگذاری کشور شفاف شده و زمینه برنامه ریزی در حوزه علم و فناوری کشور مساعد می شود که در برنامه ریزی های آینده نیز موثر خواهد بود.
تدوین کتاب راهنمای علم و فناوری ایران
وی در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه به گزارش های متعددی در زمینه علم و فناوری کشور نیاز داریم،گفت: به عنوان مثال به یک دایره المعارف چه کسی به چه کسی(Who’s who) که در بسیاری از کشورها مرسوم است نیاز داریم. به عنوان مثال در کشورهای چین و روسیه کتابی وجود دارد که در آن تمامی مراکز علمی و پژوهشی سیاستگذار به همراه آدرس، شماره تلفن، اسامی مسئولان، شرح وظایف، مهمترین برنامه هایشان معرفی شده است.
وی افزود: بنابراین ایران هم به کتابی تحت عنوان راهنمای علم و فناوری ایران نیاز دارد تا در آن به مهمترین برنامه های توسعه علمی و فنی ایران، نقشه جامع علمی کشور، برنامه توسعه هوافضا و نانوفناوری اشاره شود. در همین زمینه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مذاکراتی صورت گرفته است تا نسخه اولیه این کتاب راهنما تدوین شود. البته شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان نهاد فرابخشی می تواند باعث تقویت این جریان شود.
رئیس پژوهشکده مطالعات فناوری خاطرنشان کرد: همچنین می توان به صورت موردی مهمترین بازیگران علم و فناوری کشور مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارتخانه های علوم و بهداشت را از بدو تاسیس تا کنون در قالبی کتاب هایی معرفی کرد به طوری که بتوان به سوالاتی از قبیل اینکه چه شد راه اندازی شدند و هم اکنون در چه وضعیتی هستند و عملکردشان چیست؟.
وی ادامه داد: متاسفانه تاکنون با رویکرد تحلیلی-تاریخی بازیگران عرصه علم و فناوری کشور معرفی نشده اند به عنوان مثال با این رویکرد می توان تشریح کرد که در طول بیش از ۳۰ بعد از انقلاب اسلامی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعلی که قبلا وزارت فرهنگ و آموزش عالی بود، دچار چه تحولاتی شده است که این تغییر نام رخ داد؟ و یا اینکه در خصوص نقشه جامع علمی کشور چه شد که مقام معظم رهبری این ایده را مطرح کردند و بعد از آن چه اتفاقاتی رخ داد که در حال حاضر به نسخه مصوب رسیده ایم و پس از ابلاغ نقشه جامع علمی کشور چه عملکرد داشته است؟.
دکتر طباطبائیان تاکید کرد: این مجموعه اقدامات باعث می شود که مدیران و کارشناسان از تصمیم اشتباه در آینده جلوگیری کنند و اقدامات خوب گذشته فراموش نشود.
The post راهاندازی سامانه اسناد سیاستی حوزه علموفناوری کشور appeared first on عیارآنلاین.