به گزارش سرویس علم و فناوری عیارآنلاین، دوازدهمین بسته خبری علمی و فناوری که به مهمترین رویدادهای این حوزه اختصاص دارد، منتشر شد. در این شماره به بررسی چهار پرونده مهم در هفته گذشته پرداختیم. حاشیهسازیهای وزارت علوم، آئین نامه جدید دکتری، لغو معافیت مالیاتی و گمرکی شرکتهای دانشبنیان و سفر رئیس آکادمی علوم چین به ایران موضوع این پروندهها میباشد.
پرونده اول: «در حاشیههای وزارت علوم»
هفته گذشته دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از ارسال پرونده مالی ۳۲ میلیاردی صندوق رفاه دانشجویی از سوی جهانگیری به آیتالله لاریجانی خبر داد و گفت بر اساس اهتمام و پیگیری جدی شخص وزیر علوم، تحقیقات و فناوری موضوع پرونده اقتصادی در حوزه صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دبیرخانه این ستاد مورد بررسی و رسیدگی ویژه قرار گرفت و طی سخنانی مدعی تخلف ۳۲ میلیاردی در این این صندوق شد. البته چندی بعد کیوان مرادیان رئیس اسبق صندوق رفاه وزارت علوم نیز در یادداشتی به خبر اعلام شده پاسخ داد.
اما جالب اینجاست که وزارت علوم طی ۲۱ ماه گذشته به جای پرداختن به مباحث علمی و وظایف اصلی خود به فضاسازیهای سیاسی روی آورده و دائما به جای متن به حاشیه میپردازد که مصداق بارز آن بحث بورسیهها بود که از بیش از ۳ هزار نفر که اعلام کرده بودند بورسیه غیرقانونی هستند به ۳۹ نفر رسید که آن هم افرادی بودند که اطلاعات غلط داده بودند. هفته گذشته نیز از اختلاس ۳۲ میلیارد تومانی در صندوق رفاه وزارت علوم خبر دادند. پیگیری و رسیدگی به اینگونه پرونده ها در صورت صحت بسیار پسندیده است اما متاسفانه در این وزارتخانه اینگونه مسائل به موضوع اصلی بدل شده و وظایف اصلی وزارت علوم در حاشیه است.
پرونده دوم: «آئین نامه جدید ابلاغ شد»
پرونده دوم عیارآنلاین به دانشجویان دکتری میپردازد. در هفته ای که گذشت ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به ابلاغ آئین نامه جدید آزمون دکتری به دانشگاهها گفت: این آئیننامه از سال ۹۵-۹۶ اجرایی میشود. بر این اساس آزمون دکتری سالانه دوبار برگزار میشود و نتیجه آزمون نیز دو تا سه سال معتبر است. در آئیننامه جدید، دانشگاهها برای پذیرش اعلام عمومی میکنند و داوطلب به دانشگاه مراجعه میکند و دانشگاهها بر اساس شیوه نامه اعلام شده، داوطلبان مورد نظر را انتخاب میکنند.
برگزار شدن کنکور دوبار درسال و اعتبار این رتبه تا دو، سه سال مقدار قابل توجهی از استرس ها و جو منفی روانی حاکم بر کنکور میکاهد اما اینکه دانشگاهها در این زمینه کاملا خودمختار شوند و به مرور نقش وزارت علوم حذف گردد خالی از ایراد نیست. چراکه هنوز این دانشگاهها از لحاظ بودجهای کاملا به دولت وابستهاند و فقدان سیستم نظارت دولتی موجب آسیبهای بسیاری خواهد شد.
پرونده سوم: «معافیت پرید!»
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در «کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجراء» مصوب شد تا اسامی شرکتهایی که از صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات دریافت کرده اند ولی با وجود توان بازپرداخت، تعهدات خود را به صندوق نمی پردازند پس از بررسی دقیق به آن کارگروه اعلام گردد تا استفاده آنها از سایر مزایای قانون (مالیات، گمرک و …) منوط به انجام تعهداتشان در قبال صندوق نوآوری و شکوفایی گردد.
اگر توانایی شرکت ها را بتوان به درستی سنجید و از سوء استفاده این شرکتها جلوگیری کرد میتوان به شرکتهای دیگری که از طرح های قابل قبولی برخوردارند بهتر و مفید تر کمک کرد. لذا این اقدام در صورت اجرای صحیح پسندیده است به شرطی که متقابلا اگر شرکتی توانمندی بازپرداخت وام را به دلایل مختلف و قابل قبول نداشت صندوق به روش های سختگیرانه سعی در گرفتن پول خود نداشته باشد. زیرا طرح ها و توجیه آنها در مرحله اول توسط صندوق به تصویب رسیده است.
پرونده چهارم: «چین دیپلماسی»
هفته گذشته یکی از اولین اقدامات دیپلماتیک سال ۹۴ در حوزه علم و فناوری رقم خورد. در این هفته رئیس آکادمی علوم چین به ایران سفر کرد و با معاون علم و فناوری ریاست جمهوری، وزیر علوم و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دیدار کرد.
تبادل استاد و دانشجو میان این دو کشور، تبادل تجربه برای تبدیل دانش به ثروت، بررسی راهکارهای بازگرداندن نخبگان به کشور از مهمترین مطالب مطرح شده در این دیدارها بود.
ایران از نظر رشد علمی در بین کشورهای اسلامی مقام نخست و کشورهای عضو جنبش عدم تعهد مقام دوم را دارد
هفته گذشته اجلاس روسای دانشگاهها در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد. اتفاق جالبی که در این اجلاس توجه ها را به سمت خود جلب کرد ممنوعیت ورود خبرنگاران بود. اما یک سوال: وزیر علوم با روسای دانشگاهی که حدود یک چهارم آنها هنوز تعیین تکلیف نشدهاند چه صحبت محرمانهای دارد که در میان واهمه از خبرنگاران حتی برگزاری اجلاس را اطلاعرسانی نکرده است؟
تسهیلات نظام وظیفه برای دانشآموختگان برترِ فنّاور
بنیاد ملّی نخبگان به منظور پشتیبانی از فعالیت های تخصصی دانش آموختگان برترِ دانشگاه ها و مؤسسه های آموزش عالی و پژوهشی کشور که به فعالیتهای فنّاورانه اشتغال دارند، تسهیلات نظام وظیفۀ تخصصی را در نظر گرفته است.
احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر به انفصال موقت از خدمت محکوم شد
رئیس دانشگاه امیرکبیر با حکم دیوان محاسبات کشور به دلیل تخلفات مالی در زمان ریاست بر سازمان پژوهش های علمی و صنعتی به انفصال از خدمت محکوم شد.
سرمایه گذاری صندوق رفاه در دولت گذشته کنترل لازم را نداشت/پرونده در حال پیگیری است
صدیقی گفت: در دولت دهم کنترل لازم در خصوص سرمایه گذاری در صندوق رفاه دانشجویان وجود نداشته و قراردادها واقعی نبوده و علی رغم اینکه ضمانت بانکی از شرکتهای طرف قرارداد گرفته شده است اما برخی از این شرکتها سوری بودهاند و در حال حاضر وجود ندارند.
تعیین تکلیف رشتههای بدون مجوز دانشگاه آزاد تا پایان اردیبهشت
مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی گفت: تعداد زیادی از رشتههای بدون مجوز دانشگاه آزاد بررسی شده و تا پایان اردیبهشتماه طبق برنامهریزی قبلی این کار نهایی میشود.
حضور چشمگیر آسیاییها در میان برترین دانشگاهها/رتبه ۳ کشور اسلامی
بنیانگذار ISC با اشاره به نظام رتبه بندی تایمز نتایج رتبه بندی دانشگاه های جهان را که زیر ۵۰ سال قدمت دارند، گفت: رشد ۲۹ پله ای دانشگاه صنعتی اصفهان در این رتبه بندی بسیار قابل توجه است.
تداوم تعطیلی کلاسهای دانشگاه علوم اقتصادی در اعتراض به ادغام
دانشجویان دانشگاه منحل شده علوم اقتصادی برای پنجمین هفته متوالی به نشانه اعتراض به ادغام این دانشگاه با دانشگاه خوارزمی از حضور در کلاسها سرباز زدند.
تخصیص ۲۱ میلیارد تومان به طرحهای کلانی که از پشتیبانی مالی دستگاهها برخوردار هستند
دکتر احمدی در پنجاه و پنجمین جلسه کمیسیون تخصصی صنایع، معادن و فنّاوری اطلاعات و ارتباطات گفت: دائمی شدن مصوبه اختصاص ۱ درصد اعتبارات دستگاهها به پژوهش، یکی از اقدامات مهم شورای عالی عتف است.
فارغالتحصیلان دانشگاهی نباید بدهکاران بانکی شوند/ فعالیت فارغالتحصیلان باید مدیریت شود
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: باید زیرساختهای لازم در عرصه تجهیزات آزمایشگاهی و البته میزان بودجه مشخص شکل گیرد و این امر نباید اینطور شکل بگیرد که یک استاد به هر میزانی که درخواست تسهیلات و اعتبار گروه در اختیارش قرار بگیرد.
The post درحاشیههای وزارت علوم appeared first on عیارآنلاین.