دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی ایجاد شد

محمدرضا گلرو افزود: بند ۷۹ قانون برنامه ششم به صورت مستقیم به این موضوع اشاره داشته و امیدواریم با تاسیس این مجموعه اقدامات عملی در این خصوص محقق شود.

وی گفت: بدون شک رشد اقتصادی کشورهای اسلامی و نیل به اقتصاد دانش بنیان نقشی انکارناپذیر در وحدت جهاناسلام و ملت های مسلمان دارد و ایران اسلامی نیز همواره در دستیابی به قله های دانش پیشتاز بوده و این وظیفه همه ماست که با تقویت بخش های خصوصی دانش بنیان و نهادهای علمی این تجربیات را به جهان اسلام معرفی کنیم و از طرفی باید با تمام توان در کسب تجارب سایرملل اسلامی در این حوزه مهم و تاثیرگذار حرکت کرده و از دانش و تجربه نخبگان جهان اسلام نیز استفاده کنیم.

وی ادامه داد: این موضوع برای مجموعه تقریب مذاهب موضوعی مهم و بنیادین است و ما سعی داریم با استفاده از ظرفیت های بالقوه این مجموعه و ارتباطات موجود در کشورهای اسلامی راه را برای ارتباط بخش های خصوصی دانش بنیان کشورهای اسلامی هموار کنیم.

گلرو درباره همکاری با نهادهای متولی فناوری در این زمینه گفت:‌ این دبیرخانه با بهره گیری از متخصصان این حوزه ایجاد شده و همکاری با مجموعههایی از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت ارتباطات، وزارت بهداشت، وزارت جهاد و برخی مجموعه های دیگر در دستور کار است.

وی تاکید کرد: تمام فرآیندهای اجرایی در کشورهای اسلامی را با مشارکت و همراهی بخش های خصوصی خدماتی ترسیم کرده ایم و لذا استفاده از ظرفیت بخش

های خصوصی خدمات تخصصی تجاری سازی و شرکت های فعال در حوزه صادرات از اهداف جدی این مجموعه است و این دبیرخانه صرفا بسترساز و حامی ارتباطات بین المللی با کشورهای مسلمان بوده و این امکانات در اختیار بخش های خصوصی قرار خواهد گرفت.

رییس دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی درباره اولویت های ارتباطی دبیرخانه با کشورهای مختلف گفت: با توجه به سوابق ارتباطی، بخشهای خصوصی کشورهای ترکیه، قزاقستان، مالزی، لبنان، آذربایجان در اولویت ارتباطی قرار دارند اما همه کشورهای اسلامی و ملت های مسلمان مورد نظر ما هستند که با توجه به ظرفیت های ارتباطی و زیرساختی به تدریج در این خصوص اقدام می کنیم.

وی گفت: شناسایی و همکاری با بخش های خصوصی دانش بنیان و توانمند در حوزه صادرات و انتقال تکنولوژی از مهم ترین برنامه های ما است.

وی در عین حال تاکید کرد: ما توان و سرمایه زیادی داریم و حاضریم فضای مناسبی بر پایه برادری و برابری با سایر کشورها برقرار کنیم و از فرصتهای یکدیگر استفاده کنیم و با توجه به اینکه وارد دوران پساتحریم شدهایم باید تاکیدمان به برون رفت از اقتصاد نفت محور باشد و در این میان اقتصاد دانش محور و علم محور باید در اولویت قرار گیرد.

گلرو گفت: برای تبدیل دانش به ثروت نیاز به کار گروهی بین کشورهایی هستیم که اشتراک منافع زیادی دارند و این فرصت طلایی بوده و متعلق به تمام نظام است که باید از آن به بهترین نحو استفاده شود.

وی گفت: ما همچنین نیازمند همکاری و همدلی وزارت خانه ها ی مختلف هستیم و نیاز به حضور جدی بخش خصوصی داریم چون نگاه مجمع تقریب مذاهب نگاهی صرفا

غیرانتفاعی است و نمی خواهد وارد فضای کسب درآمد و ثروت شود.

گلرو افزود: ایجاد بستر مناسب برای کارآفرینان و موسسات خصوصی نیز یکی دیگر از اقدامات مهم ما محسوب می‌شود.

منبع: دیپلماسی علم و فناوری

The post دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی ایجاد شد appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه