به گزارش عیارآنلاین، در ابتدای این نشست دکتر محمدرضا امید خواه رئیس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، ضمن خوش آمدگویی به شرکت کنندگان در خصوص اهمیت و جایگاه پژوهش و نقش آن در رفع نیازهای کشور تاکیدکرد. ایشان پژوهش و تبدیل ایده به ثروت را حلقه گمشده آموزش عالی در کشور عنوان کرد و اظهار داشت: هم اکنون ایران در بین کشورهای منطقه رتبه نخست در تولید مقالات علمی را دارد ولی از لحاظ تجاری سازی مقالات علمی در دنیا رتبه ۹۹ را دارا می باشد که این رتبه در شان جامعه پیشرو علمی کشور نیست.
درادامه دکترصادقی با تشریح وضعیت موجود اقتصادی کشور و مشکل اشتغال خیل عظیم فارغ التحصیلان جویای کار، بر لزوم رفتن به سوی اقتصاد دانش بنیان و دستیابی کشور به فناوری های مورد نیاز صنایع شیمیایی تاکید کرد و افزود، متفاوت با اقتصاد سنتی و صنعتی، در اقتصاد دانشبنیان، تولید و بهره وری مبتنی بر دانش و فناوری است و درآمدزائی اصلی شرکت ها از راه تحقیق و توسعه و تولید و فروش فناوری است (ژاپن، تایوان، کره جنوبی، چین …و اخیرا هند) زیرا بدون داشتن دانش و فناوری نمیتوان تولید و صنعت کشور را رقابتپذیر کرد.
وی با اشاره به اینکه سالانه مبالغ هنگفتی (بیش از ۱۵ میلیارد دلار) ارز بابت واردات انواع مواد شیمیایی مورد نیاز صنعت از کشور خارج می شود گفت: باید با برنامه ریزی و بکارگیری الگوی مشخصی برای ورود فناوری و بومی سازی آن و سرمایه گذاری مشترک خارجی، تولیدات کشور را رقابتی و به سمت توسعه صادرات حرکت کنیم تا هم رشد اقتصادی مطلوب و هم اشتغال جوانان محقق شود.
دکتر صادقی افزود: درکشور دانشگاه ها و پژوهشگاه های قوی و خوبی داریم ولی به لحاظ فناوری در ضعف هستیم. پژوهشگاه ها باید با تحلیل وضعیت موجود و نگاه دقیق تر، پژوهش ها را کاربردی نموده و به سمت رفع نیازهای کشور سوق بدهند و اعضای هیات علمی و دانشجویان تلاشهای خود را بر حل مشکلات صنعت و تجاری سازی یافته های پژوهشی متمرکز کنند.
وی در ادامه گفت: در صورتی که مجموعه پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی به سمت تجاری سازی یافته های پژوهشی و انتقال و توسعه فناوری حرکت کند، صندوق نوآوری و شکوفائی آمادگی دارد بدون محدودیت مالی هر گونه حمایت را از شرکت های دانش بنیان در این حوزه بعمل آورد.
در پایان این نشست صمیمی تعدادی از اعضای هیات علمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و مدیران شرکت های مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه با ارائه نظرات و طرح سوالات خود با دکتر صادقی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
منبع: صندوق نوآوری و شکوفایی
The post تجاری سازی یافته های پژوهشی با حمایت های صندوق نوآوری و شکوفائی شتاب می گیرد appeared first on عیارآنلاین.