بانک ها وارد می‌شوند!

به گزارش سرویس علم و فناوری عیارآنلاین، یازدهمین بسته خبری علمی و فناوری که به مهم‌ترین رویدادهای این حوزه اختصاص دارد، منتشر شد. در این شماره به بررسی سه پرونده مهم در هفته گذشته پرداختیم. نمایشگاه ساخت ایران، آمار تولید علم در ایران و ورود بانک ها در عرصه دانش بنیان موضوع این پرونده‌ها می‌باشد.

پرونده اول: «ساخت ایران»

سومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهیپرونده دوم، برای بار دوم به سومین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران می‌پردازد. این نمایشگاه از چهارم اردیبهشت ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا شده بود و در مدت چهار روز از بازدیدکنندگان خود در نمایشگاه بین المللی تهران میزبانی می‌کرد. این نمایشگاه روز دوشنبه به کار خود پایان داد. در این باره دکتر اسدی‌فر در پاسخ به خبرنگار عیار آنلاین درباره مجموع پیش‌فاکتور صادر شده تا پایان نمایشگاه به مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومانی اشاره کرد که البته قسمت زیادی از این مبلغ حباب می‌باشد و باید منتظر میزان نهایی فروش شد.

برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی برای معرفی محصولات دانش بنیان به بازار داخلی و ایجاد فضای رقابتی میان شرکت های حاضر از اهداف این نمایشگاه است. یکی از ایراداتی که شاید در طی هر سه دوره در این نمایشگاه مشهود است عدم استقبال بخش خصوصی به عنوان خریدار از این نمایشگاه است. این موضوع ناشی از ضعف اطلاع رسانی و تبلیغات صحیح می‌باشد.

پرونده دوم: «۱۵ سال تولید علم»

مقالهدر هفته‌ای که گذشت رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست  پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) درباره آمار تولید علم در ایران سخن گفت. ایشان با اشاره به رشد ایران طی ۱۵ سال گذشته از سهم ۱٫۵ درصدی ایران در تولید علم جهان تا اردیبهشت ۹۴ خبر داد و افزود این در حالی است که در سال ۲۰۰۰ تنها سیزده صدم درصد از علم دنیا به ایران اختصاص داشت. ایشان همچنین در ادامه براساس داده های پایگاه اسکوپوس گفت در سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ رتبه بین المللی تولید علم ایران از ۴۸ به ۱۶ ارتقا پیدا کرده است.

اشاره به سهم یک‌و‌نیم درصدی تولید علم دنیا و رشد این سال ها خوب است اما اگر اندکی دقت کنیم خواهیم دید که این رتبه نیز پایدار نیست. همانطور که اگر به آمار دو سال گذشته نگاه کنیم خواهیم دید که رتبه ایران طی این مدت نزول کرده است. به طوریکه در سال ۲۰۱۲ کشورمان ۱٫۶ درصد تولید علم دنیا را به خود اختصاص داد. اما در سال ۲۰۱۳ سهم ایران از تولید علم دنیا نیز به ۱٫۵ درصد کاهش یافته است. اما در این میان سوالی که همواره ذهن اصحاب علم را به خود مشغول کرده این است که آیا واقعا تعداد مقاله بیانگر میزان تولید علم در کشور است؟

پرونده سوم: «بانک ها وارد می‌شوند!»

دکتر علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی هفته گذشته اعلام کرد منابع مالی ایجادشده از سوی صندوق توسعه ملی، مکمل صندوق نوآوری و شکوفایی است و معاونت علمی در نظر دارد تا برای طرح‌های بزرگی که صندوق نوآوری امکان کامل اختصاص تسهیلات را به آن‌ها ندارد، امکاناتی را فراهم کند تا از طریق بانک‌های مشخص و با منابع مالی صندوق توسعه ملی، آن‌ها تسهیلات خود را دریافت کنند. در همین راستا چهار بانک برای عقد قرارداد به صندوق توسعه ملی معرفی شده است.

وارد شدن بانک ها در مساله اعطای تسهیلات به شرکت های دانش بنیان از چند نظر قابل توجه است. اگرچه کم کردن نرخ سود این تسهیلات خود نکته مثبت این ماجرا می‌باشد و با توجه به اینکه شرکت هایی ممکن است میزان وام صندوق برای توسعه کسب و کارشان کافی نباشد و می‌توانند به سراغ این بانک ها بروند.اما همه این موارد منوط به عزم بانک ها و میزان تمایل آنها برای اعطای تسهیلات می‌باشد. آیا توافق با بانک ها مانند گذشته همچنان روی کاغذ باقی می‌ماند؟آیا می‌توان دراین زمینه با توجه به تجربه نه چندان خوب گذشته بازهم به بانک ها اعتماد کرد؟

سایر اخبار مهم علم و فناوری در هفته گذشته:

پیشنهاد ادغام وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش

نماینده مردم سمنان: در راستای یکپارچه سازی سیستم‌ها، کاهش هزینه‌ها و استفاده بهینه از امکانات موجود و دلایل بی‌شمار دیگر این دو وزارتخانه در ۵۰ کشور دنیا با یکدیگر ادغام شده‌اند.

تفاهم نامه همکاری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و اتاق بازرگانی ایران

 معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم هدف از امضای این تفاهم نامه را استفاده از توانمندی های مراکز رشد ، پارک های علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی برای علمی کردن تبادلات اقتصادی و همچنین استفاده از توانمندی های بخش خصوصی و سرمایه گذاران برای تجاری کردن اختراعات ، ایده ها و تحقیقات اعلام کرد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم: قانون شرکت‌های دانش بنیان تصویب شده و در حال اجراست

دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: اکنون در جهان، اقتصاد بر مبنای خلاقیت و فناوری حرف اول را می‌زند و در ایران نیز مبتنی بر این رویکرد، قانون شرکت‌های دانش بنیان تصویب شده و در حال اجراست.

وزارت علوم فقط «۳۹ نفر» از بورسیه‌ها را به‌دلیل ارائه اطلاعات غلط از تحصیل محروم کرد

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با صدور اطلاعیه‌ای نتایج نهایی بررسی پرونده‌های بورسیه‌ها را اعلام کرد.

دکتر ستاری با مراجع عظام تقلید و علمای قم دیدار کرد

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، صبح پنج‌شنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه با سفر به استان قم ضمن زیارت حرم حضرت معصومه(س) با مراجع عظام تقلید و علما دیدار و گفت‌وگو کرد.

ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی و استانداری قزوین تفاهم نامه همکاری امضا کردند

ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور و استانداری قزوین با هدف بررسی ظرفیت ها و توانمندی های دانشگاهی و پژوهشی این استان در راستای اجرای نقشه جامع علمی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

جزئیات جلسه کمیته آموزش عالی با معاون آموزشی دانشگاه ها/ بررسی طرح سنجش و پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی

عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه شیوه پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا مورد انتقاد جدی دانشگاه ها است،گفت: طرح سنجش و پذیرش دانشجو دردوره های تحصیلات تکمیلی مسیر آینده آموزش عالی کشور را معین خواهد کرد.

اقتصاد ملی باید بر شرکت‌های دانش بنیان استوار باشد

نایب رئیس مجلس با بیان اینکه خلق دانش و تجاری سازی علم در دستور کار امروز کشور قرار دارد، گفت: باید اقتصاد ملی بر شرکت های دانش بنیان استوار و تمام ظرفیت ملی به این سو باشد.

عضویت تمامی دانشگاه‌ها به شبکه آزمایشگاهی شاعا در سال جاری

احمدی گفت: یکی از برنامه‌های اصلی وزارت علوم این است که در سال ۹۴ همه دانشگاه‌ها عضو شبکه آزمایشگاهی شاعا شوند.

ارائه تخفیف سود تسهیلات به شرکت های دانش بنیان همتراز تولیدکنندگان مناطق محروم

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تقدیر از پیگیری‌های مدیرعامل صندوق توسعه ملی برای تصویب حمایت‌های ویژه بانک‌ها از منابع صندوق توسعه ملی جهت اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان، این امر را زمینه‌ای برای تحول بزرگ اقتصادی در کشور و حرکتی راه‌گشا در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان عنوان کرد.

The post بانک ها وارد می‌شوند! appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه