به گزارش عیارآنلاین، قدم به سالن خلیجفارس نمایشگاه بینالمللی که بگذارید، در جمعیت گم خواهید شد. سالنی که محل برگزاری سومین «نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» است.
نگاههای جستوجوگر، پرسشگر و کنجکاو به هر سمت میچرخد، مبادا چیزی از قلم بیافتد. هیچکس اینجا تماشاگر صرف نیست. هرکس باهدفی نکتهای مییابد. کسی را بیکار نخواهید دید. فردی کاتالوگ محصولات در دست قدمزنان مطالعه میکند، دیگری ویژگیهای محصولی را میپرسد، برخی با دقت مشغول وارسی ویژگیهای محصولی دیگر هستند.
محل تجمع نوآوران، فناوران و علاقه مندان به علم ایران
غرفه داران از همین ساعات اولیه دستشان آمده که اینجا نمایشگاهی نخواهد بود که پشت پیشخوان بنشینند و گاهی کاتالوگی از میز آنان برداشته شود که شاید محض مطالعه هم نباشد. اینجا محلی برای تجمع تمامی نوآوران، فناوران و علاقهمندان به علم ایران است.
در تمام سالن که چرخ بزنید هیچکدام از غرفه داران را نمیبینید که بیکار نشسته باشند. خود برگزارکنندگان نمایشگاه هم از این استقبال بینظیر غافلگیر به نظر میرسند. ضربالمثل معروف «سالی که نکوست، از بهارش پیداست»، ورد زبانشان شده است.
نکته جالبی که مسوولان هم به آن اشاره میکنند این است که تمامی مخاطبان این نمایشگاه را اساتید دانشگاه، محققان علمی، دانشجویان، خریدارن محصولات علمی، سرمایهگذاران و تمامی دستاندرکاران علمی تشکیل میدهند که باعلاقه در نخستین فرصت، خود را به سومین «نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» رساندهاند.
اتاق جالب
پس از داخل شدن به سالن، اگر از سمت راست، تماشای غرفهها را دنبال کنید، با صحنه «اتاق تمیز پرتابل» جالب روبهرو میشوید. کنار غرفه، یک اتاقک به رنگ آبی و سفید قرار دارد. اتاقکی که گویا قصد دارد تو را به سرزمینی متفاوت از فعالیتهای علمی ببرد. هرکسی که مسیرش از این راهرو باشد با رسیدن به این اتاقک قدمهایش دو به شک میشود.
همه دوست دارند بدانند در این اتاق چه خبر است. در نیمهباز اتاقک، هوس قدم گذاشتن به آن را بیشتر میکند، داخل که میشوی با یک در دیگر روبهرو خواهی شد. این در واقعی ورود به «اتاق تمیز» است. نام «اتاق تمیز» یادآور اتاق کودکیها و سرزنش برای تمیز کردنش میشود. اما این اتاق یک اتاق واقعاً تمیز! است.
این محصول یک اتاقک ساختهشده توسط شرکت دانشبنیان با کاربرد تولید دارو برای بیمارستانهاست. اتاقی که فضای داخل آن به معنای واقعی استریل و تمیز شده و میتوان با خیالی آسوده داروهای رنگارنگ را در آن ترکیب کرد.
پس از یک دور چرخ در نمایشگاه به «شهربازی دست آوردهای علمی» خواهید رسید. مسلماً این اسم واقعی این غرفه نیست. اما کاربردی که ایفا میکند همین مفهوم را میرساند. غرفه ای که تمام علاقهمندان را مجذوب خود میکند. غرفه شرکت دانشبنیان «فن آموز» که برای آموزش مسائل علمی است.
«شادی، هیجان و خلاقیت»، شعار این غرفه و نشاندهنده این است که توانسته به خوبی به وعده خود عمل کند. تمام محصولات این غرفه هیجانانگیز است. در این غرفه بچه، نوجوان، جوان، میانسال و همه را کنار هم خواهید دید. محلی که تمامی سنین در به هیجان آمدن باهم مشترک هستند.
خوشحال از انتخاب
محصولات هرکدام جذابیت خود را دارد، توپهایی که با ریل مسیری را طی میکنند و پایین میافتند، گویهای سربی، دستگاهی که جریان برق تولید میکند و غیره و غیره. هرکدام میتوانند سلیقهای را به وجد بیاورند. حتی یکی از مسوولان در میان بازدید هنگامیکه به بهانه تلفن صحبت کردن از جمع جدا میشود، ایستادن جلوی آینههای محدب و مقعر این غرفه را برای گذران وقت انتخاب میکند، که میتوان گفت از انتخاب خود خوشحال هم به نظر میرسد.
سالن اولیه مملو از جمعیت است، پلهها مسیر بالا را نشان میدهد. معمولاً طبقه بالای نمایشگاهها خبری نیست. اما هنوز پلهبرقی به مقصد نرسیده متوجه خواهید شد این نمایشگاه با نمایشگاههای دیگر متفاوت است. طبقه اول و دوم بودن در میزان تعداد علاقهمندان تاثیری ندارد.
از سالن اصلی یک در به سالن کناری راه دارد. در فاصله رسیدن دو سالن به هم، محل برگزاری کارگاههای سومین «نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» است. با ورد به سالن بعدی، غرفهای با طراحی مجلل به چشم میخورد. دست راست هم، غرفهای با شیشههای آزمایشگاهی چیده شده در قفسهها، طراحی متفاوتی را با اولین نگاه، آشنا میکند.غرفهای که مخصوص ساخت شیشه آزمایشهای شیمی است.
گوش های شنونده
رو بهروی این غرفه چشمنواز، یک میز بزرگ قرار دارد که روی آن مملو از دستگاههای لیزر است. دستگاههایی که در نظر اول با دوربین مداربسته اشتباه گرفته میشود. در غرفههای دیگر شیشههای آزمایشگاهی روی دستگاههای غلطان مخصوص درحرکتاند تا نحوه چگونگی کارکرد دستگاههای مربوطه نشان داده شود.
غرفه داران مشغول توضیح دادن محصولات و علاقهمندان مشتاقانه شنونده هستند، که این نشان از جذابیت این نمایشگاه و محصولات ارائهشده دارد. دانشجویان، علاقهمندان و مخاطبان در اکیپهای چندنفره جلوی غرفهها تجمع کردهاند. باعلاقه و توجه صحبتهای غرفه داران را گوش میکنند و در پرسیدن سؤال از یکدیگر پیشی میگیرند. گاهی هم در بین جمع خود بحث را دنبال میکنند و باز به سراغ مسوولان غرفه مربوطه خود میروند.
اثبات کیفیت
در یکی از این جمعها، سمیه سلمانی (عضو هیات علمی علمی دانشگاه خوارزمی) و سیده ثریا موسوی (دانشجوی دکترا دانشگاه الزهرا) هستند. موسوی هرسال در این نمایشگاه شرکت کرده است، اما سلمانی برای نخستین بار در نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران شرکت میکند.
او با هیجان میگوید: نمایشگاه بسیار جالب بود، فکر نمیکردم شرکتهای داخلی به این سطح رسیده باشند که بتوانند چنین محصولاتی را تولید کنند. اگر محصولاتی که ما اینجا میبینیم در عمل هم کیفیت خود را به اثبات برسانند بهراحتی میتوان از وابستگی محصولات خارجی رها شد. این مسئله برای ما که کارهای تحقیقاتی انجام میدهیم بسیار مهم است.
پلههای این سالن به طبقه پایین راه دارد، هنگامیکه از بالا غرفهها را تماشا میکنی گویی به جهان دیجیتال قدم میگذاری. از اینرو باید مراقب باشید تا غرق جهان فناوری نشوید. مدام باید حواستان باشد و به خودتان تلنگری بزنید تا یادتان بیاید اینجا تنها یک نمایشگاه است که اینچنین تو را سحر کرده است.
افتخار به ایرانی بودن
شرکتها علاوه بر محصولات، لوحهای تقدیر و جوایز ملی و بینالمللی خود را در غرفهها چیدهاند. اینجا جایی است که همه به ایرانی بودن خود افتخار میکنند.
تکنولوژی واژه اصلی قطعات عجیبی است که در غرفههای مختلف به چشم میخورد. حتی اگر راهت اشتباه به این نمایشگاه افتاده باشد، تکتک غرفهها از چنان جذابیتی برخوردار هستند که وقتی به خودت میآیی، میبینی ساعتها وقتت را میان این راهروها گذراندی و به خودت میگویی، فردا هم برای ادامه این دیدار باید وقت بگذارم.
سومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران، به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از ۴ تا ۷ اردیبهشت ماه در نمایشگاه بین المللی تهران برپاست.
منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
The post اینجا همه به ایرانی بودن افتخار میکنند appeared first on عیارآنلاین.