به گزارش سرویس علم و فناوری عیارآنلاین، ششمین بسته خبری علمی و فناوری که به مهمترین رویدادهای این حوزه اختصاص دارد، منتشر شد. در این شماره به بررسی جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری، نمایشگاه و جشنواره علم تا عمل و میزبانی تهران در اولین اجلاس وزرای علوم و فناوری کشورهای عضو جنبش عدم تعهد پرداختیم.
جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری
مراسم اعطای سومین جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری با حضور وزیر علوم، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس سازمان انرژی اتمی و معاونین وزارتخانه های صنعت، بهداشت، دفاع، علوم و ۸۳ شرکت دانشبنیان، فناور و نوآور از بخشهای مختلف صنعتی و خدماتی کشور در محل مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما در روز پنجشنبه ۷ اسفندماه برگزار شد.
در این مراسم آقایان فرهادی، ستاری، سلطانی و صالحی، به سخنرانی پرداختند.
دکتر فرهادی وزیر علوم ضمن ابراز نارضایتی از اوضاع اشتغال فارغ التحصیلان، شرکتهای دانشبنیان را منابع مهمی برای درآمد، اشتغال و توسعه اقتصادی دانست.
دکتر بهزاد سلطانی، رییس کمیته راهبری سومین جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری طی سخنانی در مراسم اعطای این جایزه اظهار کرد: هشتاد و سه شرکت در این جایزه مورد بررسی قرار گرفتند و تنها دو شرکت توانستند شایستگی دو ستاره را کسب کنند در حالی که ما سطح بالاتر جایزه یعنی جایزه سه ستاره و سه سطح نیز بالاتر از جایزه سه ستاره داشتیم تا شرکتکنندگان بتوانند تندیس زرین را دریافت کنند. بنابراین طی این بررسی ملاحظه شد که شرکتهایی که در سطح جهانی رقابتپذیری داشته باشند در کشور ما چندان یافت نمیشوند.
صالحی در این مراسم ضمن اشاره به عدالت اجتماعی و شایسته سالاری در سطح مدیریت بعنوان دو عنصر مهم برای بستر سازی تحقق اقتصاد دانش بنیان ابراز داشت در کشور برای تحقق اقتصاد دانش بنیان نیاز به مطالعات موردی نیز داریم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور دکتر سورنا ستاری هم از دیگر سخنرانان این همایش بود که اعتقاد داشت از طریق فرصتهای پیش آمده برای تحقق اقتصاد دانش بنیان، رویکرد اقتصاد نفتی و بچهپولداری در پژوهش کشور به وجود آمده است.
گفتنی است جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری براساس مطالعات گسترده علمی و بررسی تجربیات موفق ملی و بینالمللی، طراحی شده است تا با ارزیابی توانمندیها و عملکرد فناورانه و نوآورانه بنگاهها، به الگوسازی و ارتقای تواناییهای ملی در توسعه فناوری و نوآوری کمک کند.
البته قرار بر این بود که برگزاری مراسم در نیمه اول بهمن ماه صورت پذیرد که پس از تمدید بالاخره پنجشنبه گذشته شاهد برگزاری آن بودیم.
جشنوارهای برای نمایش «ما میتوانیم»
هفته گذشته پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل از ۳ تا ۷ اسفند در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد. در این نمایشگاه از هر استان ۲۰ محصول به نمایش گذاشته شده بود و این موضوع درحالی صورت پذیرفت که همواره نگرانی هایی مبنی بر وجود ۶۰ تا ۷۰ درصد پژوهشها در تهران وجود داشت که خود موجب میشد شهرستان ها در این گونه مسائل عقب افتاده و رشد نکنند ولی این اقدام موجب شد تا شرکتهای دانش بنیان در شهرستان ها نیز به نمایشگاه بیش از گذشته راه یابند و دیده شوند که مسبب برقراری یک توازن در نمایشگاه شد.
در هفته گذشته این نمایشگاه با ارائه محصولات فناورانه و مبتکرانه بسیاری توانست مخاطبان زیادی را به سمت خود جلب کند.
در مراسم افتتاحیه این همایش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن اعلام امیدواری برای اجرایی سازی قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان اعلام کرد تا کنون ۱۳۰۰ شرکت دانشبنیان تأیید صلاحیت شدند که از این تعداد ۲۴۰ شرکت دانشبنیان توانستهاند از صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات دریافت کنند.
وزیر صنعت هم در مراسم اختتامیه به سخنرانی پرداخت و در بخشی از سخنان خود با نام بردن از تحقیق و توسعه در صنعت کشور، استاندارد و تحقیقات و نوآوری بعنوان اجزای اصلی صنعت، افزود: صنایع کشور ما باید متوجه اهمیت تحقیق و توسعه باشند و بدانند فناوری جزو جدانشدنی صنعت است.
در پایان نیز با حضور معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت، ۱۰ طرح به عنوان طرح های برگزیده ملی انتخاب شدند و تندیس جشنواره به همراه تسهیلات ارزان قیمت تا ۳ میلیارد ریال به آنان اعطا شد.
عدم تعهد در ایران
سوم اسفند تهران با میزبانی اولین اجلاس وزرای علوم و فناوری کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، شاهد بزرگترین رخداد دیپلماتیک علمی کشور بود. هدف از برگزاری این نشست که برای اولین بار بهصورت نشستی مستقل در زمینه علم و فناوری کشورهای جنبش عدمتعهد به میزبانی ایران برگزار شد، سیاستگذاری کلان علم و فناوری در کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها و توسعه دیپلماسیعلم و فناوری بود.
در این اجلاس علاوه بر دکتر حسن روحانی ،دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاونان و مدیران کل این وزارت، دکتر فانی وزیر آموزش و پرورش، دکتر علوی وزیر اطلاعات، دکتر واعظی وزیر ارتباطلت و فناوری اطلاعات، دکتر نهاوندیان رئیس نهاد ریاست جمهوری، روسای دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور و بیش از ۳۰ تن از وزرای علوم کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و هیئت های همراه آنان حضور داشتند.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در مراسم افتتاحیه این نشست بر ایجاد شبکههای علمی میان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی این کشورها تاکید کرد و پیشنهاد تاسیس مرکز همکاریهای علمی با مرکزیت ایران را ارائه داد.
همزمان در حاشیه این اجلاس، نمایشگاهی با هدف عرضه بخش کوچکی از توانمندیهای علمی و فناوری کشورمان برای آشنایی و بازدید وزرا و هیئت های همراه حاضر در اجلاس با حضور ۱۰ مرکز علمی و تحقیقاتی برپا شد.
سالار آملی دبیر این همایش یکی از اهدف اصلی این کنفرانس را تحکیم مرجعیت علمی و فناوری ایران با توجه به رشد چشمگیر این کشور، همکاری جنوب به جنوب و توسعه دیپلماسی علمی و فناوری دانست.
این کنفرانس سه روزه در حالی برگزار گردید که طی آن وزیر علوم با همتایان خود از کشور های سوریه، سومالی، تانزانیا، توگو، لبنان، عمان، گینه، جمهوری آذربایجان، تایلند، مراکش، زیمباوه، صربستان، بلاروس، مالی، بورکینافاسو و … دیدار و گفتگو کرد. نتیجه این دیدارها منجر به تفاهماتی مبنی بر توسعه و گسترش روابط دیپلماتیک ایران با این کشور ها گردید.
سایر اخبار مهم علم و فناوری در هفته گذشته:
سهم ایران از پذیرش دانشجوی خارجی/۱۰ هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا
نگران وضعیت دانشگاه تهران هستیم/آرامش به دانشگاه تهران بازگردانده شود
بزرگنمایی دانشگاههای درجه ۲ جهان با عدم پذیرش دانشجوی ایرانی
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری به آذربایجانغربی سفر کرد
انجمن مدیریت فناوری ایران عضو پروژه توسعه نوآوری اتحادیه اروپا شد
اختصاص ۳۰۰ میلیون دلار به شرکتهای دانشبنیان
هدف مجلس تقویت بودجه آموزشی و پژوهشی است
برگزاری جلسه اصلاح آیین نامه تشخیص شرکتهای دانش بنیان
تحریم علمی استعداد جوانان ایران را شکوفاتر میسازد/رشد علمی ایران برای غرب رعبآوراست
The post از علم تا عمل appeared first on عیارآنلاین.