اخبار صندوق پژوهش

چرا دیپلماسی و علم به یکدیگر وابسته هستند؟ (۱)

مقاله زیر به قلم رودنی دبلیو نیکولز در تاریخ ۲۵ ژوئن ۲۰۱۵ در سایت foreignaffairs منتشر شده است. این مقاله با بررسی اشکال مختلف دیپلماسی علم و فناوری و آثار آن، لزوم توجه به دیپلماسی علمی را به دولت ها، گوشزد می کند:

The post چرا دیپلماسی و علم به یکدیگر وابسته هستند؟ (۱) appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

راهبردهای رهبری در آموزش عالی بعد از ۱۰ جلسه سالانه مستمر اتاق فکر ندارد

دیدار رمضانی هر‌ساله اساتید دانشگاه‌ها با مقام معظم رهبری یک جلسه راهبردی و یک فرصت استثنایی است که فارغ از فضای صمیمانه خود، دغدغه‌های حوزه آموزش عالی را واکاوی ‌کند.

The post راهبردهای رهبری در آموزش عالی بعد از ۱۰ جلسه سالانه مستمر اتاق فکر ندارد appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

حقوق مالکیت معنوی در ایران و مسیر نه چندان دشوار پیش رو

حقوق مالکیت معنوی یا همان حق نشر و تکثیر یا کپی رایت بعنوان مجموعه ای از حقوق انحصاری متعلق به ناشر یا پدیدآورنده یک اثر اصل و منحصربه فرد، سالهای متمادی است که مورد تاخت و تاز قرار گرفته، اما امیدواری ها برای سر و سامان دادن به این بخش با تهیه و تدوین یک لایحه جامع از سوی متخصصان بخش های مختلف حاکمیت فزونی یافته است.

The post حقوق مالکیت معنوی در ایران و مسیر نه چندان دشوار پیش رو appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

وقف علمی، بازوی رشد و توسعه علم و فناوری

رشد علمی و رسیدن به جایگاهی شایسته در حوزه علم و فناوری به عزم و یاری همگانی نیاز دارد. یکی از ساده‌ترین این همکاری‌ها، درخواست کمک برای ساخت مدرسه است که کشور ما در این زمینه سابقه درخشانی دارد، اما حمایت از توسعه علم و فناوری فقط به ساخت مدرسه محدود نمی‌شود. شاید وقتی از داروهای درمانی برای بیماری‌های صعب‌العلاج صحبت می‌شود هیچ تصوری از حمایت خیرین برای تحقیقاتی که در این زمینه انجام می‌شود، در ذهن شما نقش نبندد، اما حمایت از طرح‌های تحقیقاتی و ساخت و توسعه فضاهای خدماتی از دیگر برنامه‌هایی است که با حمایت‌های مردمی تسریع می‌شود.

The post وقف علمی، بازوی رشد و توسعه علم و فناوری appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

تشریح دلایل کاهش شتاب علمی کشور

معاون پژوهش و فناوری سابق وزارت علوم با تشریح دلایل کاهش شتاب علمی کشور گفت: با نگاه به دلایلی که سبب کاهش شتاب علمی شده است به این نتیجه می‌رسیم که سیاست‌زدگی در دانشگاه‌ها از رشد علمی می‌کاهد.

The post تشریح دلایل کاهش شتاب علمی کشور appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

دلیل کندی شیب علمی کشور عدم تخصیص مناسب اعتبارات دانشگاه‌ها قبل از سال ۹۲ بوده است

وزیر علوم با بیان اینکه شیب تولید علمی کشور قدری کند شده است، گفت: البته شیب علمی افول نکرده است ولی دلیل عمده شیب ملایم نیز عدم تخصیص مناسب اعتبارات دانشگاه‌ها قبل از سال ۹۲ بوده است

The post دلیل کندی شیب علمی کشور عدم تخصیص مناسب اعتبارات دانشگاه‌ها قبل از سال ۹۲ بوده است appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

ترویج علوم انسانی بومی بر بستر IT

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به ضرورت ایجاد بازارهای داخلی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و رابطه شبکه‌های اجتماعی با ظرفیت علوم انسانی، گفت: از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه حمایت می‌کنیم.

The post ترویج علوم انسانی بومی بر بستر IT appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

دلایل افت علمی کشور و راهکارهای بازگشت به ریل شتاب علمی

استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به دلایل کاهش رشد شتاب علمی کشور گفت: عدم‌تشکیل جلسات شورای عتف هدایت‌گری علم و فناوری را با مشکل روبه‌رو کرد.

The post دلایل افت علمی کشور و راهکارهای بازگشت به ریل شتاب علمی appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

نسبت استاد به دانشجو و تحول در علوم انسانی

«من می‌گویم نگاه به رشته‌های علمی باید نگاه متوازن و برخاسته از نگاه کلی باشد. مثلاً یک مدتی واقعاً علوم انسانی در کشور ما مفعول عنه واقع شد، مدتی ادبیات فارسی – هویت ملی ما که به زبان و خط ما است- مورد غفلت و بی‌اعتنایی قرار گرفت.»

The post نسبت استاد به دانشجو و تحول در علوم انسانی appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

تاثیر مثبت فعالیتهای صندوق آن است که شرکتهای دانش بنیان آموخته اند توقعات خود را بر مبنای خردمندی اقتصادی تنظیم کنند

صندوق نوآوری و شکوفایی بهبود فرآیندها و ساختارهای خود را امکانپذیر و اقدامی در راستای موفقیت بیشتر برای خود، شرکتهای دانش بنیان و در نهایت به نفع کشور می داند.

The post تاثیر مثبت فعالیتهای صندوق آن است که شرکتهای دانش بنیان آموخته اند توقعات خود را بر مبنای خردمندی اقتصادی تنظیم کنند appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

تلاش برخی دستگاه ها برای جذب اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی!

سلطانی گفت: اگر صندوق نوآوری و شکوفایی موفق شود که انگیزه قوی و حرکتی جدی در میان شرکت های دانش‎بنیان ایجاد کند، اقتصاد مقاومتی و دانش‎بنیان تقویت خواهد شد.

The post تلاش برخی دستگاه ها برای جذب اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی! appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »

تحقق سهم بودجه پژوهش حتی به یک درصد هم نرسیده است

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقد است به دلیل صرف شدن سهم بودجه پژوهش در امور دیگر باعث شده است بخش پژوهشی کشور توسعه لازم را نداشته باشد.

The post تحقق سهم بودجه پژوهش حتی به یک درصد هم نرسیده است appeared first on عیارآنلاین.

ادامه مطلب »