آینده از آنِ کشوری است که در حوزه علم و فناوری سرمایه‌گذاری کند

به گزارش عیارآنلاین، غلامرضا کاتب گفت: در آینده‌ای نزدیک رقابت جهانی، رقابت علمی خواهد بود و آینده تمام کشورها در حوزه علم و فناوری رقم می‌خورد؛ چراکه پیشرفت و توسعه در تمامی بخش‌ها از جمله کشاورزی و صنعت در گرو پیشرفت علم است.

غلامرضا کاتب؛ سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان ضمن تأکید بر ضرورت تولید محصول و کسب ثروت از علم، گفت: امروزه پردرآمدترین اقتصاد در دنیا، در حوزه فناوری اطلاعات است که در اشتغال‌زایی و کاهش نرخ بیکاری نیز نقش بسزایی دارد.

وی افزود: با سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی منطقی در حوزه علم و فناوری می‌توان علاوه بر دست‌یابی به قله‌های علم و آخرین یافته‌های پژوهشی، به لحاظ اقتصادی نیز به رونق و توسعه قابل توجهی دست یافت.

کاتب با بیان اینکه رقابت کشورها در آینده، رقابت در علم است، ادامه داد: آینده تمام کشورها در حوزه علم وفناوری رقم خواهد خورد؛ چراکه پیشرفت و توسعه در تمامی بخش‌های دیگر از جمله کشاورزی و صنعت در گرو پیشرفت علم است. آینده از آن کشوری است که در حوزه علم و فناوری سرمایه‌گذاری کند.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در ادامه با اشاره به لزوم جهت‌دهی پژوهش‌ها و تحقیقات علمی به سمت رفع نیازهای کشور، ثبت اختراع را یکی از راه‌های کاربردی‌کردن پژوهش‌های دانشگاهی عنوان کرد و اظهار داشت: در برخی کشورها به طور میانگین از هر ۱٫۱ مقاله پژوهشی و تحقیقاتی، یک اختراع ثبت می‌شود و این در حالیست که در ایران از هر ۸۰۰ مقاله‌ای که در مجلات معتبر علمی دنیا مانند ISI به ثبت می‌رسد، تنها یک مقاله به تولید اختراع منجر می‌شود.

وی با بیان ضرورت ارتقاء سطح کیفی مقالات علمی-پژوهشی کشور، خاطرنشان کرد: باید تمهیداتی اندیشیده شود که سطح مقالات علمی-پژوهشی کشور به لحاظ کیفی افزایش یابد تا تعداد بیشتری از این تحقیقات به اختراع تبدیل شود.

کاتب ثبت اختراع را مقدمه تولید علم دانست و ادامه داد: در حوزه علم نباید به ثبت اختراع بسنده کرد بنابراین پس از تولید و به منظور تجاری‌سازی، باید اختراع مورد حمایت همه دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ربط قرار بگیرد تا به این ترتیب به محصولی قابل رقابت در بازار سرمایه و کسب‌وکار تبدیل شود.

وی با بیان اینکه در سال جاری مجلس شورای اسلامی اعتبارات پژوهشی را به صورت قابل ملاحظه‌ای افزایش داده است، اظهار داشت: در بودجه امسال اعتبار بالایی از صندوق توسعه ملی به بحث ایجاد و گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور نیل به اهداف تعیین شده در اقتصاد مقاومتی اختصاص یافته است.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در پایان از آمادگی این کمیسیون برای هرگونه همکاری با بنیاد ملی نخبگان، معاونت علمی‌وفناوری رئیس‌جمهور و دیگر نهادهای مرتبط با حوزه نخبگان و علم و فناوری خبر داد.

منبع: بنیاد ملی نخبگان

 

The post آینده از آنِ کشوری است که در حوزه علم و فناوری سرمایه‌گذاری کند appeared first on عیارآنلاین.

عضویت در خبرنامه